Volkswagen Elektrikli Otomobiller İçin Batarya Fabrikası Kuracak

Volkswagen Elektrikli Otomobiller İçin Batarya Fabrikası Kuracak

Volkswagen’in bu büyük hamlesiyle 2023 yılında faaliyete geçecek olan tesis, 1 milyon batarya üretim hedefinin bir parçası olacak.

Alman üretici Volkswagen’in bu büyük hamlesiyle 2023 yılında faaliyete geçecek olan tesis, 1 milyon batarya üretim hedefinin bir parçası olacak.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Vw Grubu, Çin'in Hefei kentinde batarya fabrikası kuracağını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan açıklamada, fabrikanın üretiminin 2023’te başlayacağı da kaydedildi. Ayrıca 2025’e kadar ekstra olarak 140.000.000 Euro'luk yatırım yapılacağı belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen Elektrikli Otomobil Üretmek İçinde Fabrika Kuruyor

Alman üretici, JAC firmasıyla ortak olarak yine Hefei kentinde elektrikli araba üretimi için de fabrika kuruyor. Aynı zamanda Volkswagen'in Hefei'de yer alan elektrikli batarya üreticisi Gotion'da da hisseleri var. Bununla birlikte, Hefei şehrine kurulacak olan tesisin yıllık batarya üretim kapasitesi 150 bin ile 180 bin arasında olacak.

Otomobil devi Volkswagen, bu yıl Çin'de 5 ayrı ID elektrikli otomobilini satışa sunmuştu. Geçtiğimiz Ağustos ayında Çin'de 7 bin adet elektrikli araba satan Volkswagen, 2021 yılının sonuna kadar toplamda 80 bin ile 100 bin adet arasında elektrikli Volkswagen modelleri satmayı hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen Batarya Üretimine Bir Hayli Önem Veriyor

Batarya konusuna oldukça önem veren Volkswagen, Avrupa'da, Amerika'da ve Asya'da da batarya üretim fabrikaları kuracağını duyurmuştu. Yapılan açıklamaya göre, Brunswick'de yer alan Volkswagen batarya üretim fabrikası çalışmaya hazır. Aynı zamanda yılda 500 bin adet batarya üretim hacmine sahip.

Ayrıca Volkswagen, Çek Cumhuriyeti'nin Mleda Boleslav kentinde ve ABD'nin Chattanooga eyaletinde  batarya montaj fabrikası kuracak.