Volkswagen, Avrupa'da Satış Hedefini Arttırdı

Volkswagen, Avrupa'da Satış Hedefini Arttırdı

Her geçen gün elektrikli araçlara olan ilgi otomobil kullanıcıları tarafından artış gösteriyor. Durum böyle olunca otomobil üreticileri elektrikli araç üretimine ciddi yatırım yapmaya devam ediyor.

Her geçen gün elektrikli araçlara olan ilgi otomobil kullanıcıları tarafından artış gösteriyor. Durum böyle olunca otomobil üreticileri elektrikli araç üretimine ciddi yatırım yapmaya devam ediyor. Elektrifikasyon sürecine önem veren otomobil markaları arasında Volkswagen de yer alıyor. Volkswagen Grubu yaşanan bu gelişmeler sonucunda Avrupa’da elektrikli otomobil satış hedeflerini arttırdığını açıkladı.

Volkswagen şirketinin yeni mobilite görevinin başında yer alan Thomas Ulbrich, markanın gelecek planları hakkında bilgi verdi. Avrupa pazarında elektrikli otomobil satış hedefini arttıran Volkswagen, 2030 yılına kadar satış yapacağı otomobillerin yüzde sekseninin elektrikli olmasını planlıyor. Volkswagen 2021 yılında gelecek planlarını paylaştığında elektrikli araç hedefi 2030 yılı için yüzde yetmiş seviyesindeydi.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Automotive News Europe’ya konuşan Thomas Ulrich, Volkswagen markasının Audi, Skoda, Seat ve Cupra’yı da içeren tüm Volkswagen Grubu markaları içerisinde en iddialı hedefe sahip olduğunu da ifade etti.

Volkswagen Elektrikli Araç Hedefleri

2019 yılında ilk kez ID model araç piyasaya çıkarılmıştı. İlk ID modeli olan ID3 modeli gelişmiş tasarımı ve yazılım güncellemeleriyle yakın geçmişte makyajlandı.

Volkswagen Passat modelinin yerini alması planlanan sedan gövde tipindeki ID7 modelinin, Volkswagen’in ocak ayında Las Vegas’taki CES’te üretim modeline yakın, kamuflajlı bir prototipi ile karşımıza çıkmıştı. Yakın bir tarihte aracın tanıtımının yapılması bekleniyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen’in 2025 yılı hedefinde ise Volkswagen Tiguan modelinin tamamen elektrikli versiyonunu piyasaya çıkarma hedefi var.

Ayrıca Volkswagen 25.000 dolar altında elektrikli araç modellerini de piyasaya sürecek. Alt ve orta segmentte yer alacak modelleri karşımıza çıkaracak. Bu modellerin ismi ID.1 veya ID.2 olması bekleniyor.