Button, 2023’ün Red Bull İçin Kolay Olmayacağını Söyledi

Button, 2023’ün Red Bull İçin Kolay Olmayacağını Söyledi

Jenson Button, Bahreyn'deki dominant galibiyetleri ile beraber 2023 Formula 1 yarış takviminin Max Verstappen ve Red Bull için kolay olmadığını düşünüyor.

Jenson Button, Bahreyn'deki dominant galibiyetleri ile beraber 2023 Formula 1 yarış takviminin Max Verstappen ve Red Bull için kolay olmadığını düşünüyor.

2009 yılının Formula 1 Dünya Şampiyonu ve Sky TV yorumcusu olarak karşımıza çıkan Button, Sakhir'in yalnızca 'örnek bir pist' olduğunu ifade etti ve sezon ilerledikçe diğer pistlerde güç dengesinin değişebileceğini de ifade ediyor.

NASCAR Cup'a yol pistlerinden meydana gelen üç yarışlık bir program ile katılacağını beklediğimiz Button, Bahreyn'deki sezon başlangıcının seyir anlamında 'harika' bir yarış olduğunu ifade ediyor.

Özellikle Fernando Alonso ve Lewis Hamilton ikilisinin mücadelesinin oldukça dikkat çekici bir mücadele olduğunu ifade etti. Yarışı kimin kazandığını bir kenara bırakın, harika bir olduğunu belirtti. Button yarışın Max için oldukça kolay olduğunu ifade ederek yarışın da harika olduğunu ifade etti. Aksiyonu sevdiğini ifade eden Button bu yarışta çok fazla aksiyon olduğunu da ifade etti. Lewis ve Fernando gibi şampiyon pilotları karşı karşıya görmenin de oldukça etkileyici olduğunu ifade etti.

Button, Bahreyn'in alışılmadık yapısının takımlar içerisinde bir değerlendirme yapmakta yanıltıcı olduğunu ifade etti. Button bunun dışında pek çok pilotun Red Bull ve Max için kolay bir şampiyona olacağını düşündüğünü de ifade ettiğini belirtti.  Herkesin Bahreyn pistinde yarış araçlarının çalışma şekli anlamında benzersiz olduğunu bildiğini ifade etti. Bu sert frenleme ve çekiş pistinin yüksek hız pisti olmadığını da ifade etti. Çok daha hızlı bir pist olarak karşımıza çıkan Suudi Arabistan pistinin ardından durumu biraz daha anlayacağını düşündüğünü ifade etti. Avrupa'daki yarışlara geldiğimiz zaman da durumun bu şekilde olduğu ifade edildi. Red Bull ve Max için kolay olmadığını ifade eden Button takımın sezona harika bir başlangıç yaptığını da sözlerine ekledi. Geçtiğimiz yıl yaşadıklarından çok farklı olduğunu ifade ederek yine de çok ama çok yakın mücadeleler olacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Formula 1 takımının harika bir yerde olduğunu ifade eden Button yarışlardan da keyif aldığını ifade etti. Araçların daha hafif olmasının sürücüler için iyi bir durum olduğunu da sözlerine ekledi. Formula 1 organizasyonun şu anda olduğu noktadan memnun olduğunu ifade etti. Bir şeyleri değiştirmek gerektiğini ifade eden Button deneyelim ve görelim diyerek sözlerini noktaladı.

Advertisement