F1'de Bahreyn Grand Prix'sini Verstappen Kazandı

F1'de Bahreyn Grand Prix'sini Verstappen Kazandı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2023 yılının ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix'sini, Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2023 yılının ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix'sini, Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı. Aston Martin ile başarılı bir yarış ile karşımıza çıkan Fernando Alonso üçüncü olarak podyuma çıkan son pilot oldu. Ferrari’nin genç pilotu Leclerc ise güç ünitesi sorunu yaşadı ve yarışa veda etti.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2023 yılının ilk yarışını Red Bull takımı pilotu Max Verstappen kazandı. Sahir bölgesinde yer alan 5,4 kilometrelik Uluslararası Bahreyn Pisti'nde gerçekleştirilen sezonun ilk yarışı 57 tur üzerinden koşuldu. Yarışa ilk çizgiden başlayan ve yerini koruyan son iki yılın şampiyonu Verstappen, yarış boyunca doğru pit-stop ve lastik tercihleri ile rakiplerinin önünde yarışı ilk sırada tamamladı. Hollandalı yarışçı, 1:33:56.736'lık derece ile sezonun ilk yarışından zaferle ayrılan pilot oldu.

Verstappen'i Meksikalı Sergio Perez takip etti. Liderin 11.987 saniye ardından ikinci sırada yerışı tamamlayan Perez’i yeni takımı Aston Martin ile başarılı bir yarış ile karşımıza çıkan Fernando Alonso takip etti. Fernando Alonso, liderin 38.637 saniye ardından üçüncü sırada yer aldı.

Ferrari markasının Monakolu pilotu Charles Leclerc üçüncü sırada yarışı sürdürdüğü esnada aracında yaşanan güç ünitesi sorunu ile 41. turda yarışa veda etti. Takım arkadaşı Carlos Sainz ise dördüncü sırada yer aldı. Mercedes takımından Büyük Britanyalı Lewis Hamilton beşinci sırada yer alırken Aston Martin takımından Lance Stroll altıncı sırada yer aldı.

2023 yılının ikinci yarışı Suudi Arabistan’da 19 Mart’ta gerçekleştirilecek. Bahreyn Grand Prix'si sonrası pilotlar ve takımlar sıralamasının ilk 5 sırası şu şekilde oluştu:

Bahreyn Grand Prix’i Sonrası Pilotlar Sıralaması

  1. Max Verstappen (Hollanda): 25 puan
  2. Sergio Perez (Meksika): 18
  3. Fernando Alonso (İspanya): 15
  4. Carlos Sainz (İspanya): 12
  5. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 10

Bahreyn Grand Prix’i Sonrası Takımlar Sıralaması

  1. Red Bull: 43
  2. Aston Martin: 23
  3. Mercedes: 16
  4. Ferrari: : 12
  5. Alfa Romeo: 4
Advertisement