Üstüne Helikopter İnen Araba Skoda Kodiaq

Üstüne Helikopter İnen Araba Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq ile Top Gear isimli televizyon programında gövde gösterisi yaptı. Programın yeni bölümünde, ne kadar sağlam olduğu göstermek adına 2021 Skoda Kodiaq'ın üstüne 622 kg ağırlığındaki helikopter indirdi.

Çekyalı üretici Skoda, Yeni  SUV aracı Kodiaq modelinin sağlamlığını göstermek için üstüne helikopter indirdi.

2021’e hızlı bir giriş yapan marka, oldukça iddialı SUV modeli Skoda Kodiaq ile Top Gear isimli televizyon programında gövde gösterisi yaptı. Programın yeni bölümünde, ne kadar sağlam olduğu göstermek adına 2021 Skoda Kodiaq'ın üstüne 622 kg ağırlığındaki helikopter indirdi.

Aracın Üstüne Helikopter İndirme Skoda İçin İlk Değil

Yeni Skoda Kodiaq’ın üzerine helikopter indirilmesi Skoda'nın ilk kez yaptığı bir şey değil. Yıllar yıllar önce yayımlanan Top Gear'ın 16. Sezonun birinci bölümde, Jeremy Clarkson Skoda Yeti modelinin direksiyonuna geçmiş, seyir halinde iken SUV'nin üzerine yine aynı ağırlıkta bir helikopter inmişti.

Şimdi ise Skoda Kodiaq'ın üzerinde aynı sağlamlık testini gerçekleştirmeyi düşünen Çekyalı otomobil devi, 622 kg’lık kırmızı renkte bir helikopteri sabit duran Yeni Kodiaq'ın üzerine indirmeye başladı. Firma, 10 yıl önce Yeti'de de olduğu gibi otomobilde arka süspansiyonların güçlendirilmesi dışında hiçbir değişiklik yapılmadığını belirtti.

Makyajlanan Skoda Kodiaq Görücüye Çıktı

Makyajlı Skoda Kodiaq, bundan birkaç ay önce sportif RS donanımı için Matris LED farlar ve 2,0 lt’lik çift turbolu motor ünitesinin güncellemesi olmuştu. Yenilenen SUV, ilk kez ana vatanı Çekya'da gerçekleşen Robinson Helikopter Oturumu 2021'de görücüye çıktı.

Çekilen video ile ilgili açıklamalarda bulunan Skoda, bu defa helikopteri seyir hali yerine duran Kodiaq’ın üzerine indirmeyi tercih ettiklerini belirtti. Helikopterin ağırlığını eşit bir şekilde dağıtmak isteyen marka, tavan raylarının üzerine monte edilen ahşap plaka sayesinde, 622 kg ağırlığında Robinson R22 isimli helikopteri kusursuzca indirmeyi başardı.