Ülkemize Gelecek Yeni Dacia Jogger, Euro NCAP'ten Sınıfta Kaldı

Ülkemize Gelecek Yeni Dacia Jogger, Euro NCAP'ten Sınıfta Kaldı

Dacia ailesinin yeni üyesi olan çok yönlü 7 kişilik aile otomobil Dacia Jogger, 3 Eylül'de düzenlenen lansmanda resmen tanıtılmıştı. Logan'ın yerine gelecek model 5 ve 7 kişilik versiyonları ile önümüzdeki aylarda Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülked

Yılın üçüncü çeyreğinde ülkemizde boy gösterecek Dacia Jogger, Euro NCAP güvenlik testlerini geçemedi.

Dacia ailesinin yeni üyesi olan çok yönlü 7 kişilik aile otomobil Dacia Jogger, 3 Eylül'de düzenlenen lansmanda resmen tanıtılmıştı.

Logan'ın yerine gelecek model 5 ve 7 kişilik versiyonları ile önümüzdeki aylarda Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede bayilerdeki yerini alacak.

Euro NCAP Testlerinden 1 Yıldız Aldı

Avrupa pazarında yer alan otomobillerin güvenlik ve performans değerlendirmeleri için 1977 yılında kurulan bağımsız kurum Euro NCAP, yaptığı testler sonucunda otomobillere puanlar veriyor.

Çok kısa bir süre sonra ülkemizde satışa sunulacak yeni Jogger, 2022 test protokolü ile EuroNCAP'ten 1 yıldız aldı ve sınıfı geçemedi.

Dacia Jogger, doğrudan çarpışma testlerine tabi tutulmadı. Söz konusu model, geçen yıl test edilen ve iki yıldız alan Sandero Stepway ile aynı platform ve gövde panelleri üzerine inşa edilmiş durumda.

Marka tarafından yapılan açıklamada 7 kişilik aile otomobili Dacia Jogger'ın üçüncü sıra koltuklarda emniyet kemeri hatırlatıcısına yer verilmediği ve yan perde hava yastıklarının arkadaki yolcular için yeteri kadar koruma sağlayamadığı için bir yıldız daha kaybettiği belirtliyor.

Dacia Jogger; yetişkin yolcu koruması için yüzde 70, çocuk yolcu koruması için yüzde 69 ve güvenlik yardımcısı için yüzde 39’luk bir başarı gösterdi.

"Standartlara uygun değil"

Euro NCAP'tan yapılan açıklamada, "Dacia Jogger, alıcıların standart olarak beklediği aktif güvenlik özelliklerinden yoksun. Aynı zamanda aracın bazı temel pasif güvenlik özellikleri bile otomobil üreticilerinin büyük çoğunluğu tarafından belirlenen endüstri standardınI karşılamıyor." ifadelerine yer verildi.

Dacia Açıklama Yaptı

Dacia, daha önce olduğu gibi Euro NCAP'in yıldızlarını çok da önemsemediklerini ifade etti.

Şirket, müşterilerin kullanmak veya para ödemek istemediği özellikleri ve teknolojileri araçlarından çıkarabileceğini dile getirdi.

Yeni Jogger'ın Avrupa güvenlik yönetmeliklerine uygun olduğunu belirten marka, aracın yolcuları yüksek standartta koruduğunu da sözlerine ekledi.

“Fiyatı Uygun Aile Otomobili”

Avrupa'da siparişe açılan yeni Dacia Jogger'ın Fransa'daki fiyatları 5 koltuklu olarak 14 bin 990 eurodan, 7 koltuklu olarak da 15 bin 750 eurodan kendisine alıcı buluyor. Söz konusu fiyatlar, Jogger'ı Avrupa'nın en uygun fiyatlı 7 kişilik otomobili yapıyor.

Ülkemizdeki fiyatı henüz netlik kazanmadı. Bekleyip göreceğiz.

Advertisement