Türkiye'de SUV Segmentide Lider Peugeot Oldu!

Türkiye'de SUV Segmentide Lider Peugeot Oldu!

Otomotiv alanında sportif sürüş ile yüksek teknolojiyi birlikte bizlere sunan göz alıcı marka Peugeot, Türkiye pazarındaki büyüme hamlesinin sonuçlarını alacak. Yeni modeller ile pazarın en dinamik markası olduğunu ifade ettiğimiz Peugeot, sınıfının en iy

Otomotiv alanında sportif sürüş ile yüksek teknolojiyi birlikte bizlere sunan göz alıcı marka Peugeot, Türkiye pazarındaki büyüme hamlesinin sonuçlarını alacak. Yeni modeller ile pazarın en dinamik markası olduğunu ifade ettiğimiz Peugeot, sınıfının en iyi modeli olarak karşımıza çıkıyor. Türk tüketicisinin de takdirini kazanmak adına önemli bir girişimde bulundu.

Haziran ayı içerisinde 6 bin 435 adet araç satışı ile geride bırakan Peugeot, yılın ilk yarısı içerisinde 40 bin 892 adetlik satış rakamı ile karşımıza çıktı. Bu satış rakamı ile ilk 6 ay içerisinde Türkiye’nin en çok karşımıza çıkan 4’üncü markası olarak karşımıza çıkıyor. Peugeot, 10 bin 166 adetlik ticari araç satış rakamı ile bu alanda pazarın en çok tercih edilen 3’üncü markası olarak karşımıza çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Peugeot markasının yükselen performansı içerisinde en büyük payı SUV modelleri alıyor. Marka, B sınıfından D sınıfına kadar farklı ölçülerde 4 modelle SUV müşterilerine hitap ediyor. Peugeot 3008, yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği 10 bin 39 adetlik satışla markanın en çok satılan modeli konumunda yer alıyor.

Ülkemizde segmenti içerisinde yüzde 8,8 pay ile en fazla karşımıza çıkan üçüncü SUV modeli olan Peugeot 3008, ilk günkü performansını sürdürüyor. 9 bin 454 adet satış rakamı ile markanın en çok satılan ikinci modeli olan 2008, yüzde 14,5 satış payı ile kendi alanının lideri konumunda diyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Markanın D-SUV modeli 5008 modeli ise segmentinin en fazla satılan ikinci modeli olarak karşımıza çıkıyor. Markanın en yeni SUV modeli olarak karşımıza çıkan 408 yaklaşık 4 aydır pazarda bulunuyor. 3 bin 152 adetlik satış rakamı karşımıza çıkıyor. Birbirinden iddialı bu 4 SUV model ile Peugeot, bu segmentin tartışmasız lideri olarak ön plana çıkıyor. Haziran ayı içerisinde 4 bin 759 adet SUV model satışına ulaşan Peugeot, ilk yarıda ise yüzde 12,3 pazar payı ile 24 bin 277 adet satış rakamı ile karşımıza çıkıyor. Bu sayede marka, hem haziran ayını hem de yılın ilk yarısını SUV pazarının lideri olarak sürdürecek.

Advertisement