Türkiye LPG Kullanımında Avrupa Lideri Oldu!

Türkiye LPG Kullanımında Avrupa Lideri Oldu!

Türkiye, Avrupa ülkelerine bakıldığı zaman LPG’yi en fazla tercih eden ülke konumunda. Eurostat (Avrupa İstatistik Ofisi) verilerine baktığımız zaman Türkiye’deki her 100 otomobilden 38’inin yakıt türü olarak LPG kullandığı belirtildi.

Türkiye, Avrupa ülkelerine bakıldığı zaman LPG’yi en fazla tercih eden ülke konumunda. Eurostat (Avrupa İstatistik Ofisi) verilerine baktığımız zaman Türkiye’deki her 100 otomobilden 38’inin yakıt türü olarak LPG kullandığı belirtildi. Yaklaşık 4 milyon 661 bin LPG’li aracın bulunduğu ülkemizde, LPG’li araç sayısı son 10 yılda iki kat arttı; benzinli araç sayısı ise yüzde 18 oranında azalış gösterdi.

Ajans Press’in Eurostat verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Avrupa’da en fazla tercih edilen araç yakıt türleri belli oldu.

En Fazla LPG’li Araç Kullanan Ülke Türkiye Oldu

Türkiye yüzde 37,40 ile Avrupa’nın en fazla LPG’li araç kullanan ülkesi olurken Polonya yüzde 14’le ikinci sırada kendine yer buldu. İtalya yüzde 6,6 oranla üçüncü, Kuzey Makedonya yüzde 2,69 ile dördüncü olarak dikkat çekti. 2019 verilerine bakıldığı zaman ülkemizde benzinli otomotiv oranı yüzde 24 olarak kayıtlara geçti. Bu oran Avrupa’da en düşük benzinli otomotiv sayısının Türkiye’de olduğunu da bizlere gösteriyor. Benzinli otomotivleri çok sık kullanan ülkeler ise sırasıyla, Hollanda, Kıbrıs, Finlandiya, İsviçre, Danimarka, Malta ve Macaristan olarak kayıtlara geçti.

Araç yakıt türlerinin medyadaki yansıması ise 15 binin üzerinde yazılı basın, TV ve internet sitesinin taranması ile gerçekleşti. Eylül başından bu yana ülkemizde en fazla konuşulan yakıt türü 13 bin 267 haberle benzin olarak kayıtlara geçti. Bu sayede Türkiye’de otomobillerde en az tercih edilen benzin, medyanın en çok konuştuğu yakıt türü oldu. Dizel yakıtlar 7 bin 360 haberle medyada yerini alırken LPG ise 4 bin 652 haberle kendine yer buldu.

Özellikle zam haberleri gündeme gelen LPG’nin benzinle arasındaki makasın daralması tartışmaların bir diğer odak noktası olarak kayıtlara geçti.