Toyota'nın Elektrikli Modeli bZ4X Tanıtımı Gerçekleşti

Toyota'nın Elektrikli Modeli bZ4X Tanıtımı Gerçekleşti

​​​​​​​Toyota, yüzde yüz elektrikli modeli bZ4X ile sıfır emisyonlu otomobiller dünyasına giriş yapıyor.

Toyota, yüzde yüz elektrikli modeli bZ4X ile sıfır emisyonlu otomobiller dünyasına giriş yapıyor. Toyota bZ(Beyond Zero) alt markası altında, bZ4X SUV ile başlayan bir dizi sıfır emisyonlu model ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt, basın test sürüşü organizasyonunda  yaptığı açıklamada, yeni elektrikli modelin markanın 30 yıla dayanan elektrikli araç geliştirme çalışmalarının bir meyvesi olduğunu belirtti.

Ali Haydar Bozkurt açıklamasında Toyota’nın batarya kullanım garantisiyle yine segment içinde öncülük yapacaklarını dile getirerek ''Toyota globalde 2025’e kadar yılda 5,5 milyon elektrik motorlu araç satmayı hedefliyor. Bu süreçte ürün gamında 70 model olacak ve bunların 15 adedi sıfır emisyonlulardan oluşacak. Yeni Beyond Zero alt markası, çevreye sadece sıfır emisyonlu araçlar sunmanın daha ötesinde Toyota’nın çevresel liderliğini daha da güçlendirecek” ifadelerini kullandı.

Toyota bZ4X önden çekişli modelinde 150 kW elektrik motor, 204 PS güç ve 266 Nm tork ürettiğini belirtelim. Modelin dört çeker özelliğine sahip modelinde ise önde ve arkada 80 kW motorlarla maksimum 218 PS ve 337 Nm tork üreten ünitelere olduğunu söyleyelim.

Advertisement