Toyota ve Stellantis'ten Yeni Ticari Araç Girişimi

Toyota ve Stellantis'ten Yeni Ticari Araç Girişimi

​​​​​​​Stellantis firması tarafından üretimi yapılacak olan yeni bir büyük van model Toyota logosuyla da satışı gerçekleşecek. Bu yeni aracın, 2024 yılında satışa sunulacağı öğrenildi.

Stellantis firması tarafından üretimi yapılacak olan yeni bir büyük van model Toyota logosuyla da satışı gerçekleşecek. Bu yeni aracın, 2024 yılında satışa sunulacağı öğrenildi.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA Grubu, 2020 Aralık ayında ortaklık için ilk adımlarını atmıştı.  Stellantis markası altında birleşen firmalar yüzde 50-50 ortaklıkta birleşme sağlamış ve 2021'in başlarında Stellantis markası altında birleşme işlemlerini tamamlamıştı.

Stellantis ve Toyota, Avrupa piyasasında satışa çıkaracağı yeni bir ticari araç modeli duyurdu. Detayları hakkında çok fazla bilgi verilmeyen modelin Ducato boyutlarında büyük van tipi bir araç olacağı öğrenildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2024 yılında piyasaya çıkarılması amaçlanan model, aynı zamanda Toyota'nın büyük ticari araç sınıfındaki ilk ürünü olacağını da belirtelim. Modelin tamamen elektrikli versiyonunun da olacağını belirtelim.

Şu anda Stellantis bünyesinde Fiat Ducato, Peugeot Boxer, Opel Movano ve RAM ProMaster modelleri olduğunu söyleyelim.

Advertisement