Toyota'dan Hidrojenli Araç Hamlesi

Toyota'dan Hidrojenli Araç Hamlesi

Toyota firması, karbon nötr bir mobilite toplumu için hidrojen yakıt hücreli motor geliştirme sürecini hızlandırmaya karar verdi.

Toyota firması, karbon nötr bir mobilite toplumu için hidrojen yakıt hücreli motor geliştirme sürecini hızlandırmaya karar verdi.

Toyota, çevreci hidrojen teknolojisini destek olmak için ve bu teknolojiyi ileriye taşımak adına yaptığını çalışmalar kapsamında, Air Liquide ve CaetanoBus ile entegre hidrojen çözümleri geliştirmek sebebiyle anlaşma imzaladı.

Bu anlaşma ile hem hafif hem de ağır ticari otomobillerde hidrojen kullanımını hızlandırmak amaçlanıyor. Anlaşma ile birlikte üç şirket, hidrojen mobilitesinin tüm değerli özelliklerini ele alarak tamamlayıcı uzmanlıklarını da ortaya koyacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu üç şirket, yenilenebilir hidrojen üretimi veya düşük karbonlu hidrojen üretimi, hidrojenin dağıtımı, hidrojenin dolum altyapısı ve farklı araç segmentlerinde hidrojenin yaygınlaşması gibi birçok unsuru ele alacak.

Toyota firması yaptığı açıklamada, yapılan bu iş birliği sayesinde hidrojen ve hidrojen altyapısı maliyetleri düşeceğini ve aynı zamanda mobilite alanında yeni imkanlar yaratılacağının altını çizdi.

Hidrojen yakıtlı otomobiller da tıpkı elektrikli otomobiller gibi gücünü elektrikten alıyor. Ancak hidrojenli otomobillerin içerisinde herhangi bir batarya olmadığını söyleyelim. Bu otomobiller, elektrik enerjisini içerisinde bulunan hidrojenden sağlıyor.

Hidrojen kullanımı ile benzin ve dizel gibi fosil yakıtların salgıladığı karbondioksit gazı oranını düşürebilmek amaçlanıyor. Bu sebeple bazı üreticiler, bu teknolojiyi daha geliştirmek için gayret gösteriyor.