Toyota’dan Büyük Rekor! Mirai Bir Depoyla 1360 Km Yol Katetti

Toyota’dan Büyük Rekor! Mirai Bir Depoyla 1360 Km Yol Katetti

Toyota Mirai 1.360 kilometre yol yaptı. Guinness Dünya Rekorları tarafından onaylanan bu sürüşte 5,65 kg hidrojen yakıtı kullanıldı.

Toyota’nın hidrojenli modeli Mirai, bir miktar yakıtla olabilecek en uzun mesafede ve basit bakım yardımı ile yeni bir rekora imza attı. 48 saat süren yolculuğun ardından Toyota Mirai 1.360 kilometre yol yaptı. Guinness Dünya Rekorları tarafından onaylanan bu sürüşte 5,65 kg hidrojen yakıtı kullanıldı.

Gün geçtikçe elektrikli arabalar daha da fazla yaygınlaşmaya devam ediyor. Özünde bir batarya ile çalışan bu otomobiller, ekolojik denge için öncül durumda yer alıyor. Fakat fosil yakıttan yenilenebilir enerjiye geçmek biraz zaman alıyor. Bu sebeple otomobil markaları hibrit otomobiller ile bir geçiş dönemi oluşturuyor.

Bu otomobil markalarından biri de Toyota‘nın hidrojenle çalışan Mirai‘si , yakıt hücreli elektrikli otomobiller (FCEVs) ile yarışa ortak oluyor.

Toyota Mirai Hakkında Öne Çıkan Detaylar

Hidrojen yakıtMirai, Güney Kaliforniya eyaletinde 1360 km yolculuğu tamamlamış durumda. Yakıt hücreli bir otomobil ile yakıt ikmali yapmadan yol alan en uzun mesafe ile Guinness Dünya Rekoru‘na imzasını attı.

Hidrojen yakıtlı Toyota Mirai rekor denemesine, 23 ağustos 2021 tarihinde gerçekleşti. Direksiyon başında profesyonel sürücü hipermiler Wayne Gerdes ve yardımcı pilotu Bob Winger ile sürüş testi başladı ve bu rekor sürüş toplamda 2 gün sürdü.

2021 Toyota Mirai’nin yakıt deposuna 5 dk’lık bir dolum yapıldı. Mirai’nin deposu, California eyaletindeki Toyota Teknik Merkezi’nden çıkmadan önce Guinness Dünya Rekorları yetkilileri tarafından mühürlendi ve ekstra bir yakıt desteği gerçekleşmedi.

2021 Mirai, San Ysidro şehrine, sonra Santa Barbara eyaletine gitti. Ardından Gardena şehrine dönmeden önce Santa Monica ve Malibu üzerinden Pasifik Kıyısı Otoyolu boyunca sürüşünü devam ettirdi.

Sürüş ekibi, GPS ile kayıt yapılan 760 km ile geri döndü ve Guinness yetkilileri sonrasında FCEV’in depo mührünün açılmadığını doğrulayarak rekor denemesini onaylama sürecine başladı.

Yetkililer, rekoru sağlayan bir araç modifiyesi olmadığını da söyledi. Toyota mühendisleri ise menzil performansını, uygun bakım ince ayarlanmış lastik basıncı ve hipermiling sürüş tekniklerinin kombinasyonuna bağlıyor.

Toyota Motor Kuzey Amerika Başkan Yardımcısı Bob Carter açıklamasında;

2016’da Mirai, Kuzey Amerika’da perakende satışa sunulan ilk üretim yakıt hücreli elektrikli araçtı ve şimdi yeni nesil araç mesafe rekorları kırıyor. Portföyümüzde büyüyen sıfır emisyonlu araçlardan sadece biri olan bu heyecan verici teknolojinin lideri olmaktan gurur duyuyoruz.” ifadelerine değindi.