Toyota Yaris, İspanya'da Hafif Ticari Araca Dönüşecek

Toyota Yaris, İspanya'da Hafif Ticari Araca Dönüşecek

İspanya'da Toyota Yaris modeli ticari araca dönüşecek. İlerleyen zamanlarda bu durumun sadece İspanya'da değil tüm Avrupa Kıtası'nda olması bekleniyor.

Yaris ismi elbette ki Toyota için oldukça ayrı bir yere sahip ve yıllardır segmentinin öncüleri arasında yer alıyor. GR Yaris ismi ile de oldukça popüler bir model olma yolunda hızla ilerliyor. Toyota Yaris bundan sonra nasıl bir yol izleyecek derken markanın İspanyol kanadından hepimizi şaşkına çeviren bir hamle geldi.

Toyota İspanya'nın projeleri arasında ye alan Yaris Hibrit ECOVan, günümüzde İspanyolların Professional ürün gamı içerisinde yer alıyor. Yani bu ilginç model, Avrupa'nın en yeni hafif ticari modeli olacak gibi görünüyor.

İspanyol tarafından bu araç “son kilometre ticarisi” olarak isimlendiriliyor. Yani teslimatın yapılacağı son mesafeyi Yaris ECOVan ile geçebileceğinizi iddia ediyorlar. Bu minik aracın bir ticariye evrilmesi için çeşitli adımlar atıldığını da söyleyelim. Öncelikle aracın arka koltuklarını söken mühendisler, buraya bolca kanca ve kanca karşılığı eklemiş durumda. Ayrıca arka bölümü bir ızgara yardımı ile ön bölümden ayrılmış olarak göze çarpıyor.

Aracın Taşıma Kapasitesi Dikkat Çekiyor

Bu değişimler sayesinde Toyota Yaris ECOVan tam 720 litre kargo kapasitesine ulaşmış durumda. Araç maksimum 430 kilogramlık taşıma ağırlığı ile de karşımıza çıkıyor.

Dıştan bakıldığı zaman standart bir Yaris gibi görünen aracın en büyük değişimi ise renkli camlarda karşımıza çıkıyor. Opsiyon olarak listeye eklenen bu arka camlar, istenildiği takdirde filmlenerek kargo bölgesini gizliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın Kaputunun altında 1.5 litrelik üç silindirli ve hibrit bir ünite barındıran model toplamda 120 bg güç ve 141 Nm tork üretme kapasitesine sahip. 100 kilometrede sadece 4.3 litrelik benzin tüketiyor olması da aracı seçilir kılan detaylar arasında yer alıyor.

Şimdilik sadece İspanya'da satılacak model yakın zamanda Avrupa’da bizlerle buluşacak.

Advertisement