Fiat Egea Yerine EMP2 Platformunu Kullanan Bir Sedanla Gelecek

Fiat Egea Yerine EMP2 Platformunu Kullanan Bir Sedanla Gelecek

Fiat Egea yerini EMP2 kullanan bir sedan alacak. İlerleyen zamanlarda gerçekleşmesini beklediğimiz bu değişimi birçok model takip edebilir.

Ülkemizin en çok satan markaları arasında yer alan Fiat, gelecekte önemli değişimler gösterecek. Otomotiv sektörünün önde gelen analiz şirketleri arasında yer alan Inovev, bu değişimlere ışık tutacak oldukça kritik bir raporu kamuoyu ile paylaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Raporda yer alan iddialardan birincisi Fiat Panda modeline ait. Analiz firmasının öne sürdüğü bilgilere bakılırsa Panda, önümüzdeki aylarda yerini B segmentinde yer alacak bir sedan modele bırakacak. Bu modelin 2019 yılında Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Centoventi konseptine benzeyeceği de ileri sürülüyor. Hatırlandığı üzere o dönemlerde biz de bu tasarımı elektrikli bir Panda'ya benzetmiştik.

EMP2 Mimarisi Üzerine Bir Araç Egea'nın Yerini Alacak

Türkiye’nin en popüler modellerinden Egea 2023 yılı itibariyle yerini EMP2 mimarisi üzerinde yükselen bir C-Sedan'a bırakacak. Zaten Stellantis'in Peugeot 308 ve yeni Opel Astra'yı bu platform üzerine yerleştirmesi yaşanacak değişimlerin işareti olarak algılanmıştı. Yine de Fiat'ın yeni modelinin, platform anlamında farklı bir yapıda olacağını belirtebiliriz.

Bu yeni modelin markanın eski PSA platformunu ve motorlarını kullanacak ilk model olacağının da altını çiziyor. Fakat bu model, Fiat'ın ürün gamında bu değişimin uygulanacağı tek model olmayacak. İlerleyen dönemlerde başka araçları da bu platform üzerinde göreceğimizi belirtelim.

PSA ve FCA, henüz birleşmeden önce bile Fiat Panda'nın geleceği konuşuluyordu. Bir diğer yandan Egea'nın geleceği hakkındaki karar, henüz yılın ilk günlerinde karşımıza çıkacak gibi görünüyor

Advertisement