Toyota, Suzuki ve Daihatsu Birlikteliğinden Yeni Bir Süper Otomobil Çalışmaları Başladı

Toyota, Suzuki ve Daihatsu Birlikteliğinden Yeni Bir Süper Otomobil Çalışmaları Başladı

Toyota, yeni ortadan motorlu spor otomobil üretimine hazırlanıyor. Toyota bu proje için Suzuki ve Daihatsu ile beraber çalışmalarını yürütecek.

Best Car Web'in haberlerine göre Toyota, yeni ortadan motorlu spor otomobil üretimine hazırlanıyor. Toyota bu proje için Suzuki ve Daihatsu ile beraber çalışmalarını yürütecek.

Proje sürecindeki detaylar gizliliğini korumakta. Yeni ortaklıktan üretilen araç 2025 yılında tanıtılacak. Ama Best Car Web bu iddiaları doğrular nitelikte bir bilgisi olmadığını da belirtelim.

Toyota ve Suzuki uzun zamandır ortak iş yürütüyor. 2019 yılında bir araya gelen iki Japon firması model ve teknoloji alışverişi yapacaklarını belirtmişlerdi. O günden sonra Avrupa'da Toyota Corolla Wagon'un muadil araçları olan Suzuki Swace ve Ertiga'nın Toyota logolu modeli Toyota Rumion'u gördük.

Toyota ve Daihatsu'nun ortaklıklarının oldukça köklü olduğunu biliyoruz. 1967 yılı itibariyle beraber işlerini yürüten ikili, 90'lı yılların sonu ile Toyota'nın himayesi altına girdi. 2016 yılındaysa Daihatsu'nun tüm hisseleri Toyota bünyesinde yer buldu.

Bu üç firmanın beraber üretecekleri ortadan motorlu spor otomobili sabırsızlıkla bekliyoruz. Toyota MR2 denildiğinde aklımıza ilk ortadan motorlu spor otomobil olarak geliyor. İddialar doğru ise yeni bir MR2 görmemiz olası.