BMW XM Görüntüleri Elimizde; Üretime Geçince Böyle Görünecek!

BMW XM Görüntüleri Elimizde; Üretime Geçince Böyle Görünecek!

BMW, XM isimli yeni bir konsept aracı olan plug-in hibrit SUV modelini tanıttı. Otomobil diğer BMW modellerine göre iddialı ve abartılı bir tasarımda tasarlanmış. Birçok kişinin konsept otomobillerin seri üretim aşamasında sade bir hal aldıklarını ve bu k

Geride bıraktığımız günlerde BMW, XM isimli yeni bir konsept aracı olan plug-in hibrit SUV modelini tanıttı. Otomobil diğer BMW modellerine göre iddialı ve abartılı bir tasarımda tasarlanmış. Birçok kişinin konsept otomobillerin seri üretim aşamasında sade bir hal aldıklarını ve bu konsept otomobil için de aynı durumun gerçekleşmesini düşünmekte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ama durum hiçte düşünüldüğü gibi değil çünkü BMW, konsept otomobilinin bu hâldeki tasarımının %90’înı koruyacak. 2022’nin son aylarında piyasaya sürülmesi beklenen yeni SUV modeli için dijital tasarım hazırlandı.

Konsept aracın tasarımını incelediğimizde far ve stop grubunun etkileyici ve mevcut araçlara göre farklı tasarlandığını görüyoruz. Arka kısımda ise üst üste konumlandırılan toplamda 4 adet egzoz çıkışları da farklı bir detay olarak gözümüze çarpıyor. Bagaj kapağında ise herhangi bir yazı bulundurmayarak temiz bir görüntü sunulmuş. Gövde hatlarına geldiğimizde ise bir tık sadeleştirilen, siyah renkli omuz çizgisi şeridi ile beraber bu hayali tasarım ortadan kalkmış.

BMW XM SUV'si, bugüne kadar üretilen BMW modelleri arasında en güçlü otomobil olacak. Otomobil benzinli V8 motoru ve elektrik motoru ile beraber (plug-in hibrit motor) kombinasyonu oluşturacak bu araç 750 beygir güç üretecek. BMW'nin en güçlü seri üretim modeli ise 626 beygir güç ile (hibrit desteksiz) M5 CS modeli en güçlü otomobil olma özelliğini elinde bulunduruyor.

BMW XM eski senelerdeki ikonikleşmiş ortadan motorlu M1 modellerinin ardından, M modellerinin bağımsız ikinci modeli olacak. Otomobil ABD'nin Güney Karolina Eyaleti'nde, X3 ve X7 arasındaki tüm BMW SUV araçlarının üretimini sağlayan fabrikada ise 2022'nin son aylarında üretileceğini söyleyelim.