Toyota Elektrikli Araç Bataryaları İçin Büyük Yatırım Yapıyor! 1.5 Trilyon YEN!

Toyota Elektrikli Araç Bataryaları İçin Büyük Yatırım Yapıyor! 1.5 Trilyon YEN!

Toyota, 2030’a kadar hibrit ve elektrikli arabaların bataryalarının geliştirilmesi için bir buçuk trilyon yen yani yaklaşık olarak 13,7 milyar dolar harcayacak.

Japon üretici Toyota, 2030’a kadar hibrit ve elektrikli arabaların bataryalarının geliştirilmesi için bir buçuk trilyon yen yani yaklaşık olarak 13,7 milyar dolar harcayacak.

Japon otomobil üreticisi Toyota’dan yapılan açıklamalara göre firma, karbonsuz ve düşük emisyon teknolojilerine yönelik yatırımlarına daha da arttıracak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli ve Hibrit Otomobillere Toyota’dan Dev Yatırım

Buna göre Toyota 2030 yılına kadar hibrit ve elektrikli otomobillerin bataryalarının geliştirilmesi ve tedarikine 1,5 trilyon yen yaklaşık olarak 13,7 milyar dolar bütçe ayıracak.
Toyota Baş Teknoloji Yöneticisi Maeda Masaşiko, gerçekleştirdiği çevrim içi basın toplantısında, yatırım dahilinde
otomobil başı batarya maliyetlerinin azaltılması hedeflendiğini belirtti.

Her Araç İçin Daha Düşük Maliyet

Maliyet düşürücü tedbirler almayı hedefleyen Yönetici Maeda;

"Mevcut seviyeyle karşılaştırıldığında, 2020'li yılların sonunda araç başına yüzde 50 oranında daha düşük maliyet elde etmeyi hedefliyoruz." ifadelerine değindi.

Yönetici Maeda, nikel ve kobalt elementleri yerine kullanılmak üzere geliştirilecek maddeler ile üretim maliyetlerini % 30 marjında azaltmayı ve otomobillerin güç verimini % 30 arttırmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yatırım dahilinde tahsis edilecek tutar 1,5 trilyon yenlik pastanın 1 trilyon yenlik dilimi, bu otomobillerin bataryalarına yönelik üretim bantlarının sayısının 70 adete çıkarılması için kullanılacak.

Toyota’nın hibrit ve elektrikli araçlara yapacağı dev yatırımdan haberdar olduğumuza göre sitemiz aracbul.com üzerinden güncel Toyota fiyat listesini inceleyebilirsiniz.

Advertisement