Toyota bZ'in Yeni Konsept Görüntüleri Paylaşıldı

Toyota bZ'in Yeni Konsept Görüntüleri Paylaşıldı

​​​​​​​BZ Compact SUV konsepti, ilk olarak Los Angeles Otomobil Fuarında Kasım ayında karşımıza çıkmıştı., Araç şimdi de Belçika’nın Brüksel kentinde düzenlenen Kenshiki Forum’da bir kez daha karşımıza çıktı.

BZ Compact SUV konsepti, ilk olarak Los Angeles Otomobil Fuarında Kasım ayında karşımıza çıkmıştı. Araç şimdi de Belçika’nın Brüksel kentinde düzenlenen Kenshiki Forum’da bir kez daha karşımıza çıktı. BZ, Toyota tarafından 2026 yılında piyasaya sürülecek olan tamamen elektrikli otomobil modellerinden birisi.

BZ modeliyle ilgili de yeni görüntüler şirket tarafından paylaşıldı. BZ, 4.538 milimetre uzunluğa, 1.560 milimetre yüksekliğe ve 1.888 milimetre genişliğe sahip olacağı paylaşıldı.  Jant setinin fotoğraflardan anlaşıldığı üzere 21 inç olduğunu söyleyelim. Üretim versiyonunda bu jant setleri biraz daha ufak bir biçimde olması bekleniyor.

BZ, Toyota’nın tanıtımını gerçekleştirdiği veya üzerinde çalışmalarına devam ettiği diğer tüm BZ modelleri gibi, ilk günden itibaren tamamen elektrifikasyon sürecine odaklı geliştirilen bir model.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İç mekanı sade olarak tasarlanmış aracın, birçok işlevi yerine getirmek için ayarlanmış bilgi eğlence sistemi, otomobilin iç mekanında tuşa yer bırakmıyor. Ayrıca yuvarlak direksiyon simitlerini eski moda olarak gören otomobil üreticileri artık sekizgen şeklindeki direksiyon formlarıyla otomobillerin iç mekanına farklı bir görünüm katıyor. Toyota’da BZ modellerinde bu direksiyonu kullanıyor.  BZ konseptinin ne zaman tanıtılacağı ise açıklanmadı.

Advertisement