Yeni Volkswagen Transporter’ın Üretimi Türkiye’de Yapılacak

Yeni Volkswagen Transporter’ın Üretimi Türkiye’de Yapılacak

​​​​​​​Ford Otosan, 2023 yılında Volkswagen için ticari araç üretimi yapacağını ifade etti. Bu kapsamda; 2023 yılı yerli Transporter karşımıza çıkacak. İş birliği, 2018 yılında imzalanan bir anlaşmanın parçası olduğunu söyleyelim.

Ford Otosan, 2023 yılında Volkswagen için ticari araç üretimi yapacağını ifade etti. Bu kapsamda; 2023 yılı yerli Transporter karşımıza çıkacak. İş birliği, 2018 yılında imzalanan bir anlaşmanın parçası olduğunu söyleyelim.

Dünyanın önde gelen otomobil firmalarından Ford'un Türkiye ayağı olarak hizmet veren Ford Otosan, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Ford Türkiye İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk tarafından yapılan açıklamalarda, Kocaeli'ndeki fabrikada Volkswagen için üretim başlayacağı belirtildi.

Ford ile Volkswagen, 2018 yılında bir anlaşmaya imza atmış ve Otosan'ın, bu anlaşma kapsamında Volkswagen'in ticari araç üretimini gerçekleştirmesine karar verilmişti. Özgür Yücetürk tarafından yapılan açıklamalar, bu iş birliğinin ne zaman başlayacağını bizlere aktarıyor. Yapılan açıklamaya göre Ford Otosan, 2023 yılı itibariyle Volkswagen Transporter üretimini gerçekleştirecek. Böylelikle yerli Transporter ile tanışma fırsatı bulacağız. Ayrıca, iki dev şirketin ortak geliştireceği elektrikli otomobil de Otosan tarafından üretimi yapılacak.

Volkswagen'in Transporter modelinin Türkiye'de üretimi yapılacak olması önemli olsa da Volkswagen, Türkiye için geçmişte çok daha büyük planları vardı. Hatırlatmak gerekirse; Volkswagen heyeti Türkiye'ye gelmiş ve üretim üssü kurmak için harekete geçmişlerdi. Hatta Manisa'da devasa büyüklükte bir arazi satın alınmış ve 1 milyar TL sermayeli bir şirket de kurulmuştu. Daha sonra Volkswagen, dikkat çekici bir biçimde Türkiye'de fabrika kurma kararından vazgeçmişti.

 

Advertisement