Volkswagen Direksiyonlardaki Fiziksel Düğmeleri Geri Getirmeyi Planlıyor

Volkswagen Direksiyonlardaki Fiziksel Düğmeleri Geri Getirmeyi Planlıyor

​​​​​​​Volkswagen şirket yöneticisi kullanıcıların isteklerini dinleyerek direksiyonlarda fiziksel düğmeler sunacaklarını ifade etti.

Volkswagen şirket yöneticisi kullanıcıların isteklerini dinleyerek direksiyonlarda fiziksel düğmeler sunacaklarını ifade etti.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte Volkswagen, araçlarına birçok yenilik yaptı. Bu bağlamda fiziksel düğmelerden kurtulmak isteyen Volkswagen, araçlarında tamamen dokunmatik sistemlere geçiş yaptı. Direksiyon gibi belli noktalarda ise dokunmaya duyarlı düğmeler getirerek değişikliklere gidildi. Fakat görünen o ki otomobil üreticisi artık bu düğmelerden vazgeçecek.

Bir Volkswagen yöneticisi olan Thomas Schäfer, LinkedIn platformu üzerinden bazı açıklamalar yaptı. Schäfer, kullanıcılardan aldıkları geri dönüşleri değerlendireceklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Portföyümüzü ve tasarımımızı keskinleştiriyoruz, ayrıca araçlarımızı çalıştırmada yeni bir basitlik yaratıyoruz. Örneğin, düğmeli direksiyon simidini geri getireceğiz. Kullanıcıların Volkswagen'den istediği bu."

Anlaşılan o ki bu geri dönüş ilk olarak 2023 Volkswagen Golf’te karşımıza çıkmış olacak. Geçtiğimiz günlerde oldukça büyük bir multimedya sistemine ve klasik direksiyon düğmelerine sahip bir prototip karşımıza çıkmıştı. Fakat bazı kullanıcılar bu düzeltmenin yalnızca sıkıntıların ufak bir bölümünü çözeceğini ifade ettiler.

Golf üzerinden olaya baktığımızda klima kumandalarının ekrana gömülü olması bazı kullanıcıları rahatsız ettiğini söyleyebiliriz. Özellikle sürüş esnasında dikkat dağıttığı gerekçesiyle kullanıcılar eski düğmelerin geri gelmesini talep ediyorlar.

Bu değişikler Skoda ve Seat gibi diğer VW şirketlerin de uygulanacağını söyleyelim. Şimdilik böyle bir karar alınsa da ilerleyen zamanlarda yazılımların daha da gelişmesiyle birlikte direksiyondaki fiziksel düğmeler kaldırılabilir.