Araçların Kış Bakımı Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Araçların Kış Bakımı Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

​​​​​​​Yağmurlu ve karlı hava şartlarında, özellikle soğuk havalarda oluşan buzlanma gibi nedenlerden dolayı kış aylarında araç kullanırken daha dikkatli olmamız gerekiyor.

Yağmurlu ve karlı hava şartlarında, özellikle soğuk havalarda oluşan buzlanma gibi nedenlerden dolayı kış aylarında araç kullanırken daha dikkatli olmamız gerekiyor. Ancak dikkatli araç kullanmanın ya da trafik kurallarına uymak ile birlikte güvenliğiniz için çok önemli olan bir unsur daha var ki o da otomobilinizi kışa uygun şekilde hazırlamak.

Kış Lastiklerini Takın

Kış lastikleri zorlu hava koşullarında daha başarılı yol tutuşu sağlayıp güvenli yolculuklar yapmanıza yardımcı olur. Bu nedenle 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında aracınızda kış lastikleri kullanmak, aracınızı kış mevsiminde sürüşe uygun hale getirmeniz gerekiyor.

Akünüzü ve Motorunuzu Kontrol Edin

Düşen hava sıcaklıkları araçlarda en çok etkilediği parçalarından biri aküler olduğunu söyleyelim. Kış aylarında aracınızda aküden kaynaklı sorun yaşamamanız için kış öncesinde akü bakımını yaptırmanız gerekiyor. Motor yağı seviyesini kontrol etmek, ihtiyaç durumunda motor yağını değiştirmek ve hava filtresini değiştirmek de kışa hazırlık olarak yapmanız gerekiyor.

Antifriz Kullanmayı İhmal Etmeyin

Kış ayının çetin şartlarında radyatör suyunun donması nedeniyle motora gelebilecek zararlar engellemek için antifriz kullanılması önemli ve unutulmamalıdır. Motorun soğumasına yardım eden antifrizi kış aylarının yanı sıra yaz aylarında da kullanarak motorun ömrünü uzatabilirsiniz.

Fren ve Debriyaj Sistemini Kontrol Ettirin

Fren ve debriyaj sistemlerinde oluşan bir sorun, kış şartlarından etkilenen yollarda güvenliğinizi tehdit eden unsurlardan biridir. Bu nedenle kış öncesinde fren ve debriyaj sistemini kontrol ettirmeniz, gerekli bakımları yaptırmanız oldukça önemlidir.

Sileceklerinizin Bakımını Yapın

Kış aylarında araç kullanırken sileceklere çok ihtiyaç duyulduğu bir gerçek. Güvenli bir sürüş için yağışlı havalarda görüş açınızın düzgün olması gereklidir. İşte, bu sebeple sileceklerinizde herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmeniz önemlidir.

Klima Bakımını Yaptırın

Soğuk kış günlerinde aracınıza bindiğinizde aracın soğuk olmasını kimse istemez. Klimanızın bakımını yaptırmak ve filtre temizliğini gerçekleştirmek ise yaşanabilecek sorunların önüne geçmenizi sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracınızda Bulundurmanız Gereken Ürünlerin Tam Olduğuna Emin Olun

Trafik seti, ilk yardım seti, kar zinciri gibi olmazsa olmaz araç malzemelerinin yanı sıra yağmur kaydırıcı, buz önleyici araç sıvılarını da aracınızdan eksik etmemelisiniz. Bu ürünler ile birlikte yağmurlu havalarda camlarda buğu oluşmasını ya da yağmur suyunun camda kalmasını engelleyip yol görüşünüzün daha net olmasını sağlarsınız.

Araç Bakımını İhmal Etmeyin

Sıraladığımız pek çok öneriyi tek başınıza sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün olmayabilir. Bu nedenle bir ustadan yardım almanız iyi bir seçenektir. Aracınızın bakımını yaptırarak hem kışlık bakımının gerçekleştirilmesini sağlayabilir hem de olası pek çok sorunun önüne önceden geçebilirsiniz.

Advertisement