Peugeot, 508 Modelinin Tanıtımını Gerçekleştirdi

Peugeot, 508 Modelinin Tanıtımını Gerçekleştirdi

2023 model Peugeot 508 makyajlandı. Peugeot 508 hem sedan hem de station wagon kasa tipinde satışa sunulacak.

2023 model Peugeot 508 makyajlandı. Peugeot 508 hem sedan hem de station wagon kasa tipinde satışa sunulacak. Peugeot, yenilenen 508 modelini düzenlediği etkinlikle tanıtımını gerçekleştirdi.

Bilindiği üzere Peugeot markası son zamanlarda araçlarında aslan pençesini andıran bir tasarım kullanmayı tercih ediyor. 2023 model Peugeot 508 de bu tasarımın kullanıldığını görüyoruz. Daha önceki tasarımlarda, çizgilerin tamponun alt tarafına kadar uzandığını görüyorduk fakat 508 de bu tercih edilmediğini görüyoruz. Aracın ön farlarının altında üç parçalı kısa çizgili pençe tasarımı bulunuyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Otomobilin arka tarafının tasarımında ise mevcut olan 508 modeline benzer bir tasarım kullanıldığını görüyoruz. Özellikle arka aydınlatma lambalarının hemen hemen aynı olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Bu arka aydınlatma bagaj kapağını bütünüyle kaplıyor. Arka kısımda logo yerine ise Peugeot yazısı yer alıyor.

Peugeot 508 modelinin iç tasarımına baktığımızda ise dikkat çeken değişimlerin olduğunu görüyoruz. Bu değişikliklerden en dikkat çekeni ise 10 inç bilgi ekranı diyebiliriz. Ayrıca vites değiştirmek için buton yer alıyor. Yeni tasarımda 12 inç dijital gösterge ekranı ve direksiyon tasarımında ise değişikliğe gidilmedi. Ayrıca otomobil de hız sabitleme, start-stop özelliği, yol işareti tanıma, şerit takibi ve yüksek çözünürlüğe sahip geri görüş kamerası gibi özellikler yer alıyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Peugeot, kullanıcılarına üç farklı içten yanmalı motor seçeneği sunuyor. Bu motor seçenekleri; 1.2 litrelik 130 beygir gücünde veya 1.6 litrelik 218 beygir gücündeki benzinli motor opsiyonları olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca 1.5 litrelik turbo dizel motor da kullanıcılara sunuluyor.

Peugeot 508 modeli sadece içten yanmalı motor opsiyonları ile sınırlı kalmadı. Dileyen kullanıcılar hibrit motor tercih edebilecek. Hibrit motor kullanmak isteyen kullanıcılar, 81 kW'lık elektrikli motor ile benzinli motoru birleştirerek, 180 beygir güç, 225 beygir güç ve 360 beygir güç üreten üç seçenek sunuyor.  

2023 model Peugeot 508’in ne zaman satışa sunulacağı ile ilgili bilgi verilmedi. Fakat şirket tarafından yapılan açıklamaya göre araç yaz aylarında satışa çıkarılacak. Aracın fiyatı ise satışa sunulacağı zamana yakın bir tarihte açıklanacak.