TOBB Yerli Karavan Üretebilir

TOBB Yerli Karavan Üretebilir

TOBB sektör meclisleri tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'nin mevcut altyapısı ile yerli karavan üretebileceği paylaşıldı.

Corona virüs süreci boyunca talebin arttığı karavan pazarını inceleyen TOBB sektör meclisleri tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'nin mevcut altyapısı ile yerli karavan üretebileceği paylaşıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) sektör meclisleri, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde talebin arttığı karavan sektöründe üretimin yerli olarak yapılabilmesi için teşvik talebinde bulunuldu.

TOBB sektör meclisleri tarafından sektörel politika ve stratejilerin oluşturulmasına destek olunması amacıyla Türkiye Karavan Sektörü Durum Analizi Raporu da hazırlananlar arasında yer aldı.

Covid-19 salgınının kamp ve karavan turizmi için itici güç haline geldiği ve salgın sonrasında da hareketli konaklama araçlarına ilginin artmasının beklendiği de vurgulandı. Karavanların, sağlık endişeleri sebebi ile insanların mesafeleri kendilerinin ayarlayabilmesine imkân sağladığı için ilgi gördüğü de ifade edildi.

Raporda, ülkede kamp alanları, motorlu karavan ve karavan tipi treyler (römork) park hizmetleri tesisleri sayısının 226 olduğu ve bu alanların toplam tesisler içerisinde payının yüzde 0,9 düzeyinde odluğu da belirtildi. Kamp ve karavan alanlarının Türkiye'ye gelen yabancı turistler tarafından da tercih edildiği dile getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü verileri baz alındığı zaman 2021 yılının ilk çeyreğinde 6 bin 744'ü çekme 1247'si motokaravan olmak üzere tescilli karavan sayısının 7 bin 991 olduğu belirtildi. Türkiye ile benzer ülkeler olan Portekiz'de 28 bini, İspanya'da ise 300 bini bulduğu ifade edildi.

Advertisement Advertisement