Tesla, 3 milyon Araç Üretimi Gerçekleştirdi

Tesla, 3 milyon Araç Üretimi Gerçekleştirdi

 Tesla, bilindiği üzere elektrikli otomobil sektörünün önde gelen şirketlerinden birisi. Şirket ilk otomobilini 2008 yılında kimsenin cesaret edemeyeceği bir şekilde piyasaya sürmüştü.

 Tesla, bilindiği üzere elektrikli otomobil sektörünün önde gelen şirketlerinden birisi. Şirket ilk otomobilini 2008 yılında kimsenin cesaret edemeyeceği bir şekilde piyasaya sürmüştü. Geçen süre zarfında büyük bir ilerleme kaydeden şirket, dün akşam yapılan yıllık Tesla hissedarları toplantısında birkaç hafta önce 3 milyonuncu otomobilini ürettiğini duyurdu.

Toplantıda açıklama Elon Musk tarafından yapıldı. Elon Musk, 10 yıl önce şirketin 10.000 adet araç üretebildiğini belirtti. Geçen 10 yıllık bu süreçte yaşanan büyümelerle birlikte üretim konusunda çok büyük bir artış sağlandı.

Tesla tarafından açıklanan büyüme raporlarında her geçen sene şirketin üretim miktarının artırıldığını görülüyor. Yapılan açıklamalara göre ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 2022 yılının sonundan itibaren yıllık 2 milyon adet elektrikli aracın üretimini gerçekleştirmeyi planlıyor.

Tesla tarafından açıklanan verilere baktığımızda 2021 yılında şirketin, 900.000’den fazla araç ürettiğini görüyoruz. Şirketin 2022 yılı hedefi ise yüzde 50’lik bir artışla 1.5 milyon araç üretimi sağlamak. Yeni fabrikaların tamamen aktif hale gelmesiyle birlikte yıllık üretim hedefi 2023 yılı itibariyle 2 milyon adede çıkarılacak.