Şarj İstasyonları 1 Ağustos İtibariyle kWh Tarifesine Geçiş Yaptı

Şarj İstasyonları 1 Ağustos İtibariyle kWh Tarifesine Geçiş Yaptı

Ülkemizde ve dünya genelinde elektrikli otomobillerin satışları hızla artış gösteriyor. Son dönemlerde artan akaryakıt fiyatları nedeniyle birçok otomobil kullanıcısı elektrikli araçlara yönelme kararı aldı.

Ülkemizde ve dünya genelinde elektrikli otomobillerin satışları hızla artış gösteriyor. Son dönemlerde artan akaryakıt fiyatları nedeniyle birçok otomobil kullanıcısı elektrikli araçlara yönelme kararı aldı. Durum böyle olunca satışlarda patlama yaşanması kaçınılmaz bir hal aldı. Bu satışlar şarj istasyonlarının sayısının giderek artmasına neden oldu ve birçok firma bu alanda hizmetlerini sunmaya başlamış oldu.

Birçok firmanın ülkemizde maliyet hesaplaması yaptığını biliyoruz. Bu durum birçok kullanıcının kafasını karışmasına sebebiyet veriyordu. Yeni yapılan düzenlemeyle birlikte elektrikli şarj istasyonlarında ücretlendirmeler kWh üzerinden yapılacağı kesinleşmiş oldu. Bu düzenleme 1 Ağustos itibariyle uygulamaya geçmiş oldu ve istasyonlar fiyatları değiştirme çalışmalarına başladı. Firmaların fiyatlarını sizler için inceledik. Gelin hep beraber fiyatlara yakından bakalım.

ZES

Tüketim Fiyatlar
AC Tip Soketler 6 TL/kWh
DC CCS 7.5 TL/kWh
DC CHAdeMO 7.5 TL/kWh

 

Eşarj

Tüketim Fiyatlar
22 kVA'a kadar tüm AC soketler(ACK) 6 TL/kWh
60 kW's kadar tüm DC soketler(DCK1) 6.5 TL/kWh
Diğer tüm DC soketler(DCK2) 7 TL/kWh

 

Voltrun

Tüketim Fiyatlar
AC20(Konut Özel) 3.91 TL/kWh
AC22 4.82 TL/kWh

 

 

Advertisement