SW Segmentine Şıklık Geldi: 2021 Peugeot 308 SW

SW Segmentine Şıklık Geldi: 2021 Peugeot 308 SW

2021 Peugeot 308 SW 2022 yılında bizlerle olacak. Ayrıca segmentinin önemli parçaları arasında yer almasını beklediğimiz model ülkemizde de satışa sunulacak.

Bugünlerde dünyamızın derdi SUV'ler olsa da Avrupa topraklarında hala Station wagon modeller oldukça yaygın. Geniş bir hayranı bulunan SW’ların en yenisi, Peugeot'dan gelecek. Fransız marka, Volkswagen'in tahtını sallayacak bir modelle SW segmentine giriş yapacak.

Avrupa'da satın alabileceğiniz en yakışıklı modeller arasında yer alan  Peugeot 308 SW, temelinde Hatchback kardeşinin temelini koruyor. Tavanı uzayan model, maalesef sahte egzoz çıkışları ile tamamlanmış. Tabi bu konuda sitem etsek de yapacak pek fazla bir şey olmadığını da belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Peugeot 308 SW Kullanışlılığı İle Ön Plana Çıkıyor

308 SW modelinin tipinin yanı sıra getirdiği en büyük yenilik kullanışlılığı diyebiliriz. Aracın bagaj hacmi tam 608 litreye kadar büyüyen model, segmentinin lideri olmasa da pratik bir model olduğunu kanıtlayabilecek kadar geniş bir saklama alanına sahip. Aracın ekstra bagaj hacmi için 40:20:40 şeklinde katlanan koltukları kapatarak toplamda 1.634 litrelik bir kargo bölümüne yer verildiğini belirtelim. Peugeot, bu bölgeye 1.85 metre uzunluğunda eşyalar yüklenebileceğini de kullanıcıları ile poylaştı.

Önceki jenerasyona kıyasla tam 6 santimetre uzayan yeni 308 SW, 20 milimetre kadar daha yere yakınlaşmış durumda. Aracın aks mesafesi aynı şekilde korunuyor olsa da yeni tasarım dili modeli olduğundan çok daha büyükmüş gibi gösteriyor.

Peugeot 208 SW 308 hatchback'in detaylarını kullanıyor. Öyle ki araçta yer alan yeni Matrix LED ön far takımı, 16 ve 18inç ölçüler arasında değişen jantlar ve Kabinde çift ekran kurulumu gibi donanımlar Hatchback modelinden alınmış. Bu sayede station wagon türevi de kendi segmentine yeni bir ivme kazandırmış oldu.

Modelde Çift Şarj Edilebilir Seçenek Sunulacak

EMP2 platformunun verdiği özgürlük ile SW model bir çift şarj edilebilir hibrit seçenek ile gelecek. Bu iki seçenekte de 81 kW gücünde bir Elektrikli motor ve 12.4 kWh'lik bir bataryaya yer verildiğini belirtelim. Toplam güçleri 180 ve 225 bg olan bu iki model, tamamen elektrikli modu kullanarak 60 km menzil mesafesine sahip olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın geleneksel ünitelerine baktığımız zaman 1.2 turbodizel motor 110 ve 130 bg güce sahip iki versiyonu olduğunu görüyoruz. 6 ileri Manuel ya da 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ile satın alınabilecek bu motor seçeneklerine, birkaç yıl sonra tamamen elektrikli bir versiyon daha eklenecek.

Aracın 2022 yılında asfalta inmesi bekleniyor. Takipte kalın.

Advertisement