Subaru'dan Elektrikli SUV Geliyor: Solterra

Subaru'dan Elektrikli SUV Geliyor: Solterra

Subaru markasının ilk aşamada Evoltis adını taşıyacağı düşünülen elektrikli SUV modelinin adı belli oldu:Solterra. Latincede güneş anlamına gelen

Subaru markasının ilk aşamada Evoltis adını taşıyacağı düşünülen elektrikli SUV modelinin adı belli oldu: Solterra. Latincede güneş anlamına gelen "sol" ve dünya anlamına gelen "terra" kelimelerinden türetilen ismi taşıyan otomobil, Toyota markasının bZ4X konseptinin üretim versiyonuyla kardeş olacak.

Japon otomotiv devi ismin belirlendiğini kullanıcıları ile paylaşmış ve bunu da görselle süslemiş. Üretime hazır görünen otomobilin teknik verileri belli değil ancak Solterra modelinin dört çeker olacağı açıklandığı için çift elektrik motoru düzeni olacağını söyleyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Ortasında Yollarda Olması Bekleniyor

Hatırlandığı gibi Subaru, geçtiğimiz yılın başında sessiz sedasız şekilde bir EV konsepti tanıtmıştı. bZ4X'e oldukça benzer görünen keskin hatlı sergi aracı belli ki Solterra modeline dönüşüyor. C segmentinde yer alacak olan Toyota Solterra modelinin boyutları, aşağı yukarı Subaru Forester kadar olacak.

"Forester D segmentinde ama!" dediğinizi duyar gibiyim, telaşlanmayın. Elektrikli otomobillerde geleneksel içten yanmalı motor yer almadığından mütevellit, ön ve arka sekmeler bir hayli kısaltılarak iç mekân hacmi bir üst sınıf seviyesinde tutulabiliyor.

Elektrikli otomobillere özel geliştirilen e-Subaru Global Platform’dan yükselecek olan Solterra modelinin 2022 yılının ortasında Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya ve Çin pazarlarında satışa sunulması planlanıyor. Benzer dönemlerde Toyota bZ4X de piyasaya adım atacak.

Subaru'nun ilk EV modeli olan Solterra modelinin detaylarını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. Bizi takip etmeye devam edin.

Advertisement