Stellantis Grubunun 2022 Yılında En Çok Araç Satan Markası Belli Oldu

Stellantis Grubunun 2022 Yılında En Çok Araç Satan Markası Belli Oldu

Fiat, 2022 yılında başarılı bir araç satış yılı geçirdi. Özellikle ülkemizde, Brezilya’da ve markanın çıkış yeri olan İtalya da önemli satış rakamları elde etti.

Fiat, 2022 yılında başarılı bir araç satış yılı geçirdi. Özellikle ülkemizde, Brezilya’da ve markanın çıkış yeri olan İtalya da önemli satış rakamları elde etti. Yakalanan bu başarı ile Fiat 2022 yılındaki araç satışlarıyla Stellantis Grubu içinde yer alan diğer 15 markayı geçerek birinci sırada yer aldı.

Stellantis, Fiat Chrysler (FCA) ve PSA Grubu birleşimi sonucu ortaya çıkan bir oluşum. Stellantis’in içinde 16 marka yer alıyor. Bu markaların arasında Opel, CitroenFiat, Peugeot ve Jeep gibi önemli markalar yer alıyor. Bu kadar önemli marka bir araya gelince akla hangi markanın daha fazla satış gerçekleştirdiği sorusu geliyor.

Yapılan açıklamaya göre Fiat, 2022 yılında Stellantis Grubunun en çok araç satışı yapan markası olmayı başardı. Şirket, Fiat Professional ve Abarth satışlarını da eklediğimizde dünya çapında 1.2 milyon adedin üzerinde araç satışı gerçekleştirmeyi başardı. Fiat’ı, ikinci sırada yer alan Peugeot takip ederken araç satışı 1.056.182 adet olarak açıklandı.

Fiat toplam araç satışlarının yüzde 80’inden daha fazlasını Avrupa ve Güney Amerika bölgelerinde yaptı. Özellikle Brezilya'da oldukça başarılı satış yapan şirket toplam pazarın yüzde 22’sini oluşturuyor. Fiat, Brezilya da 430.000 adet araç satışı gerçekleştirdi. Brezilya da ki bu başarıda markanın Strada ve Toro modellerinin payının oldukça büyük olduğunu belirtelim.

Fiat yüksek araç satışı yatığı ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Özellikle Fiat Egea modeli ile başarılı satış oranı yakalayan şirket, Türkiye pazarında toplam araç satışının yüzde 18.7 oranına sahip oldu. İtalyan otomobil üreticisi olan Fiat, kendi ülkesinde ise toplam araç satışının yüzde 15.1’ine ulaşarak lider olmayı başardı. Avrupa ülkelerine baktığımızda ise Fiat 500 ve Fiat Panda, şehir otomobili segmentinde toplam satışın yüzde 40'ını oluşturuyor.

Fiat markasının tek elektrikli otomobil modeli 500e modeli olarak kaşımıza çıkıyor. Fiat 500e modeli 2022 yılında 120.000 adete yakın satış gerçekleştirdi. Bu satışların yarısından fazlasını ise Avrupa da gerçekleştirdi. Fiat 500e, Stellantis grubu içerisinde yer alan elektrikli araçlar içerisinde en çok satılan elektrikli araç olarak dikkat çekiyor.