Skoda Slavia’dan Heyecanlandıran Paylaşım

Skoda Slavia’dan Heyecanlandıran Paylaşım

Skoda Slavia, son zamanlarda seri üretime taşınan yeni kompakt sedan modeliyle gündemde yerini alıyor. Bir süredir geliştirilme aşamasında takip ettiğimiz model ile ilgili her geçen gün farklı bilgiler gün yüzüne çıkıyor. Geçtiğimiz hafta teknik detayları

Skoda Slavia’nın tanıtımı için artık son virajlarda olduğu ve resmi render görselleri ile beraber tasarım çizgilerinden mesaj veriyor.

Çekyalı üretici Skoda’nın 2020 Temmuz ayında Scala üzerinden geliştirdiği konsept araçta ismini kullanması ile aşina olmaya başladığımız Yeni Slavia, son zamanlarda seri üretime taşınan yeni kompakt sedan modeliyle gündemde yerini alıyor. Bir süredir geliştirilme aşamasında takip ettiğimiz model ile ilgili her geçen gün farklı bilgiler gün yüzüne çıkıyor. Geçtiğimiz hafta teknik detaylarından bazılarından haberdar olduğumuz Yeni Skoda Slavia, bu defa resmi kaynakların gönderdiği render görüntüleriyle radarımıza takıldı. İlk olarak Hindistan merkezli olarak satışa çıkacak ve altyapı dinamiklerini de bu pazar bazında şekillendirecek araç, Avrupa pazarındaki son jenerasyon ürün gamındaki tasarım karakterinden taviz verilmeden şekillendirilmiş olmasıyla dikkat çekiyor.

Yeni Skoda Slavia Hakkında Öne Çıkan Detaylar

MQB-AO-IN platformu üzerine inşa edilen 2022 Slavia, markasının Hindistan pazarı odağında satışa çıkaracağı ikinci model olarak lanse edilecek. Kısa zaman önce ortaya çıkan özelliklerde otomobilin; 4541 mm uzunluğa, 1752 mmm genişliğe, 1487 mm yüksekliğe ve 2651 mm aks mesafesine sahip olacağını öğrenmiştik. Aks mesafesi de dahil olmak üzere halihazırda satışta olan Skoda Octavia ürün gamından belirgin şekilde aşağıda konumlanan araç, Honda City ve Renault Taliant ile rakip olacak.

2022 Skoda Slavia’nın kaputun altına geldiğimizde ise şuanda iki ayrı seçenek karşımızda duruyor. Giriş versiyonunda 1,0 lt’lik 3 silindirli motor ünitesi 115 bg güçle gelirken, bir üst versiyonunda is 1,5 lt’lik 4 silindirli ünite 150 bg ile geliyor. Şanzıman kanadında ise 6 ileri manuel ünite her iki motor seçeneğinde de standart görünüyor. Otomatik versiyon ise 1,5 lt’lik motor ünitesiyle tercih edilebilecek. Slavia’nın lansman tanıtımı 18 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Advertisement