Yerli Otomobil TOGG Üretim Bandından Piste Çıktı

Yerli Otomobil TOGG Üretim Bandından Piste Çıktı

Yerli otomobilde heyecanlandıran bir gelişme daha yaşandı. TOGG’un sosyal medya hesabından otonom araç ile ilgili üretim merkezli yeni bir video paylaşıldı.

Yerli otomobilde heyecanlandıran bir gelişme daha yaşandı. TOGG’un sosyal medya hesabından otonom araç ile ilgili üretim merkezli yeni bir video paylaşıldı.

Türkiye’nin otomobili TOGG için heyecanlandıran resmi video paylaşımları ortaya çıkmaya devam ediyor. Kısa zaman içinde yeni bir video daha paylaşıldı.

Türkiye’nin otomobili TOGG Hakkında Öne Çıkanlar

Yerli araba için geçtiğimiz günlerde kısa bir video paylaşılmıştı ve buna;
Hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. Yeni Lige yolculuğumuz hız kesmeden devam ediyor. ” açıklaması gelmiştim.

Yine aradan çok zaman geçmeden yeni bir paylaşım daha yapıldı. Yeni paylaşım ise şöyle;
Elektronik ve mekanik sistem onayı ile fonksiyonel
prototip üretimi süreçleri Türkiye’de tamamlanan akıllı SUV cihazımız ön uygunluğunu aldı. Fonksiyonel prototiplerimizi güvenlik, termal, dayanım, dinamik ve performans testleri için akredite test merkezlerine gönderdik.
açıklaması ile bir video paylaşıldı.

Bu yeni paylaşımda fonksiyonel prototipin üretimi için daha detaylı görsellere ve otomobilin İstanbul Park pistinde yapılan sürüç testlerine yer verildi. Yerli otomobil TOGG 2022 yılının sonunda seri üretime geçecek ve bir aksilik yaşanmazsa 2023 yılında yollarda olacak.

Yerli Otomobil TOGG’da Dışa Bağımlılık Ne Durumda

Geçtiğimiz 2020 yılında bir röportaj veren Yerli Otomobil TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş, oldukça merak edilen önemli bir sorunun cevabını vermişti. Tamamen elektrikli Yerli araba üstünde çok ciddi çalışmalar gerçekleştiğini belirten CEO Karakaş;

Marka yaratmadan tasarıma kadar dünyanın en iyileri ile çalıştık. Doğuştan elektrikli yapabilen çok fazla şirket yok. O teknolojiyi edinmiş partnerlerle bu süreçte beraber çalışarak geliştirme yapıyoruz. Aracın elektrikli motoru için Bosch ile görüşüyoruz.

Aracın bataryası için Çin ağırlıklı 6 firma ile gizlilik sözleşmesi imzaladık. Bunlardan biri ile anlaşacağız. Araç entegrasyonu konusunda teknoloji partneri olarak Alman mühendislik firması EDAG’ı seçtik.

Myra, İngiltere’nin kabul gördüğü, özelikle mekanik aksamlarda şasi sistemleri konusunda partnerlerimizden birisi. Tasarım için İtalyanlarla (Pininfarina) anlaştık. Dünya çapında bu işi en iyi kim yapar diye bakıyoruz.

Nisan Mayıs gibi tedarikçi seçimlerimizi tamamlamış olacağız. Teknolojiyi ülkemize getirip bunu Türkiye’den kiminle yapabiliriz ona bakıyoruz.”  ifadelerine yer verdi.