Renault ZOE Yerini R5’e Bırakacak!

Renault ZOE Yerini R5’e Bırakacak!

Renault markasının yerini R5 modeli alacak. İlerleyen zamanlarda platform değiştirmesini beklediğimiz marka yeni bir platform üzerinde yükselecek.

Renault markasının CEO’su Luca de Meo, Renault Zoe’nin bir nesil daha yaşamayacağını belirtti. Bunun sebebi olarak ise yeni elektrikli platformu gösterdi. Renault, Avrupa'daki en çok satan elektrikli modeli ise yerini Renault 5 modeline bırakacak. Zoe, bugüne kadar bütün Avrupa’da yaklaşık 300.000’den fazla satış rakamına ulaştı.

Renault ZOE'nin platformunun artık günümüzün gerisinde kaldığını belirtelim. 2012 yılında kullanıcı ile buluşan model birçok kez güncelleme alsa da modern EV'lere yetişecek bir görüntü çizmiyor. 2019'da gelen en büyük güncelleme ile birlikte bataryalar ve elektrikli motor tamamen yenilenmişti ancak hala sınıfının gerisinde bir model diyebiliriz.

2023/2024 yılları arası çıkması planlanan elektrikli Renault R5 Zoe modelinin yerini alacak. Ocak ayından beri duyulan "ZOE bir yere kaybolmayacak" teorisi de bu şekilde çürüyor diyebiliriz.

Aracın Maliyeti Yarıya İndirilecek

Renault, rekabetçi olmak için elektrikli modellerini Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının ürettiği CMF-EV platformu üzerine kuruyor. Bu platformun maliyetleri yarıya indireceğini belirtelim.CMF-EV sınıfından gelecek olan ilk model tam elektrikli Megane modeli olacak. Aynı zamanda Renault’un yeni BEV dalgası içerisinde yeni Renault 4, Renault 5 ve performans odaklı yeni Alpine modelleri olacağını belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Renault, Tesla 3 modeline yerelde ilk sırayı kaybetmişti ve sıranın hemen ardında Peugeot 208 yer aldığı için elektrikli araç yelpazesini genişletmesi gerektiğiniz farkında. Yeni bir modelle bu duruma müdahale etmesini bekliyoruz.

Advertisement