Renault, Megane RS Üretimini 2023 Yılında Sonlandıracak

Renault, Megane RS Üretimini 2023 Yılında Sonlandıracak

​​​​​​​Renault, Megane E-Tech modeli ile şu anda dünyadaki bazı pazarlarda satışta olan etkileyici bir elektrikli otomobile sahip. Fransız şirket Renault ayrıca aynı isimle Megane adını kullanarak bir performans otomobili olan Megane RS modeline de sahip.

Renault, Megane E-Tech modeli ile şu anda dünyadaki bazı pazarlarda satışta olan etkileyici bir elektrikli otomobile sahip. Fransız şirket Renault ayrıca aynı isimle Megane adını kullanarak bir performans otomobili olan Megane RS modeline de sahip. Fakat Megane RS’in üretimi bir sene sonra sonlanacak. Bu konuyla ilgili Renault’dan bir yetkilinin açıklamaları bulunuyor.

Drive, geçtiğimiz günlerde Renault Avusturya genel müdürü olan Glen Sealey ile bir röportaj gerçekleştirdi. Renault’un ürettiği ve petrolle çalışan performans otomobillerine talebin azalması ile birlikte 2023 yılının sonlarına doğru Megane RS’in üretiminin tamamen durdurulacağını ifade etti.

Renault Avusturya genel müdürü Glen Sealey; “Megane RS gelecek yıl sonlanacak. Henüz üretimin bitiş tarihine tam olarak sahip değilim ancak üretim açısından bakıldığında, gelecek yılın sonunda biteceğini düşünüyorum. Ve bir daha da üretilmeyecek. Avrupa’da hot hatch modellere olan talep gittikçe azalıyor.“ ifadelerini kullandı.

Renault, Mégane E-Tech modelinin performanslı bir versiyonu üzerinde çalışmalar yapıyor. Şu anda en güçlü Megane yaklaşık olarak 7.4 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. Megane E-Tech’in performanslı bir versiyonunun, Megan RS’in yerini alacağı kesin gibi görünüyor.