Renault Megane E-Tech Güvenlikten Geçti!

Renault Megane E-Tech Güvenlikten Geçti!

Renault’un tamamen elektrikli modeli Megane E-Tech güvenlik protokollerini başarılı bir şekilde tamamladı. Renault markasının tamamen elektrikli Megane E-Tech 2022 modeli test protokolü ile EuroNCAP'ten 5 yıldız aldı.

Elektrikli araçlar kervanına her geçen gün yeni araçların eklendiğini belirtelim. Renault’un tamamen elektrikli modeli Mégane E-Tech güvenlik protokollerini başarılı bir şekilde tamamladı. Renault markasının tamamen elektrikli Megane E-Tech 2022 modeli test protokolü ile EuroNCAP'ten 5 yıldız aldı.

Elektrikli Araç Güvenlik Konusunda Sınıfı Geçti

Yeni Megane E-Tech Elektrikli, toplam 7 hava yastığı ile karşımıza çıkıyor. Yetişkin yolcu korumasında %85, çocuk yolcu korumasında %88 ve korunmasız yol kullanıcıları için %65 gibi yüksek puanların da sahibi olan model kullanıcılara yüksek güvenlik sunuyor.

Renault modelinin ön camında bir QR koda yer verildiğini belirtelim. Söz konusu QR kodu, bir kazaya müdahale ederken onu tarayarak çok hızlı bir şekilde aracın, elektrikli bir araç olduğunu anlamaları için kurtarma ekiplerine özel olarak dizayn edildi. Ayrıca bu QR kodu, örneğin, batarya ve hava yastıklarının konumu, hızlı ve risksiz kesim yerleri gibi otomobilin yapısal bilgilerine de erişim imkanı sunuyor. Bu durum da olası bir kaza sonrası yolcuları çıkarmak için geçen süreden 15 dakikaya kadar tasarruf anlamına geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Otomobilin 2022 yılının son çeyreğinde Türkiye’de satışa çıkması bekleniyor. Fiyat konusunda ise henüz net bir bilgi yok. Bekleyip göreceğiz.

Advertisement