Avrupa'da Yılın Otomobili Ödülü Sahibini Buldu!

Avrupa'da Yılın Otomobili Ödülü Sahibini Buldu!

Avrupa'da Yılın Otomobili seçimlerinde uzun bir süre sonra ilk kez Rus gazetecilerin oyları seçimleri dâhil olmadı. Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sebebi ile oyların sayılmaması kararını alan ECOTY yöneticileri, Yılın Otomobili ödülünün de Kia EV6 mode

Her geçen gün değişen dünyada otomotiv endüstrisi de değişimi sürdürüyor. Avrupa'da Yılın Otomobili seçimlerinde uzun bir süre sonra ilk kez Rus gazetecilerin oyları seçimleri dâhil olmadı. Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sebebi ile oyların sayılmaması kararını alan ECOTY yöneticileri, Yılın Otomobili ödülünün de Kia EV6 modeline gittiğini açıkladı.

Kia EV6 modeli bu yıl jüriden 279 puan toplayarak Avrupa’nın zirvesinde yer aldı. 265 oy ile Renault Megane E-Tech Electric modeli gümüş madalyanın sahibi oldu. 261 puan alabilen Hyundai Ioniq 5 ise 3. sırada yer aldı. Finalistler arasında yer alan Peugeot 308, Skoda Enyaq, Ford MustangMach-E ve Cupra Born gibi modeller yer alıyordu.

Kia'nın tarihinde Avrupa'da Yılın Otomobili ödülü ilk kez yer aldı. WLTP verilerine baktığımız zaman EV6, tek şarjda 528 kilometre menzil mesafesine sahip. Modelin bunun yanında farklı batarya seçenekleri ve çekiş opsiyonları ile karşımıza çıktığını da belirtelim.

Yılın Otomobili ödüllerine katılan bir jüri: "Yüksek şarj hızı, menzili ve fiyatı ile sektörün en iyi EV modellerinden biri. Hyundai logolu kardeşinin aksine EV6 yere çok daha iyi tutunduğu gibi çok da keyifli bir sürüş tecrübesi vadediyor." ifadelerini kullandı.

AWD versiyonuna 77.4 kWh'lik batarya ile olunabilen modelin bu spesifik versiyonunda iki adet Elektrikli motora yer verildiğini belirtelim. 320 bg güç çıkışa sahip olan bu kurulum, menzili mesafesini 441 kilometreye düşürüyor.