Renault, Hidrojenle Çalışan Otomobilini Tanıtacak

Renault, Hidrojenle Çalışan Otomobilini Tanıtacak

Renault, hidrojenle çalışan otomobilini yakın bir zamanda tanıtmayı amaçlıyor. Aracın özelliklerini sizin için araştırdık.

Renault markasının görsellerini paylaştığı gizemli araç hidrojenle çalışacak ve yakın bir zamanda tanıtılacak. Renault, hidrojenle çalışan otomobilini yakın bir zamanda tanıtmayı amaçlıyor.

Yakıt olarak sıkıştırılmış hidrojen kullanan ve yalnızca su buharı salan hidrojen yakıt hücreleri, son yıllarda otomobil markalarının da oldukça dikkatini çekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dünya devletleri, bu alandaki çalışmalarını hızlandırırken, büyük enerji şirketleri

Bu markalardan biri olan Fransız üretici Renault, hidrojenle çalışan konsept otomobilden ipucu görseli paylaştı.

Fransız üretici, konsept araçtan "hydrogen engine" olarak bahsetti. Bu da otomobilin hidrojenle çalışacağını bizlere gösteriyor.

Konsepte bize aracın hatchback mi yoksa crossover mı olduğunu pek göstermiyor ancak bekleyip göreceğiz.

Aracın üst kısmındaki ince LED aydınlatmaların ve aydınlatılmış logonun Renault 5 modelini andırdığını belirtelim. Bunun dışında tampon kenarlarındaki üçgen şekilli aydınlatmalar, daha önce hiçbir Renault aracında karşımıza çıkmadığını da ifade edelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mayıs Ayında Tanıtılacak

konsept araca ilişkin herhangi bir bilgi olmasa da kaynaklar, otomobilin mayıs ayında tanıtılacağını belirtti.

Hidrojen yakıtlı araçlar elektrikli araçlar gibi gücünü elektrikten alıyor. Ancak hidrojenli araçların içerisinde herhangi bir batarya yok. Bu araçlar, elektrik enerjisini içerisinde bulunan hidrojenden elde ediyor.

Benzin ve dizel gibi fosil yakıtların yerine hidrojen kullanmak, karbondioksit gazı oranını düşürebilmek için en iyi yöntem diyebiliriz. Bu sebeple bazı üreticiler, bu teknolojiyi geliştirmek için yoğun mesai harcıyor.

Hidrojen yakıtının maliyetli olması ve gerekli yakıt istasyonlarının fazla olmaması, bu teknolojinin önündeki en büyük engeller arasında yer alıyor.

Advertisement