Renault 5 Diamant Konsepti  Tanıtıldı

Renault 5 Diamant Konsepti  Tanıtıldı

​​​​​​​İlk versiyonu 1972 yılında piyasaya çıkan birinci nesil Renault 5, 1984 yılına kadar 5 milyondan fazla satış yapıp, dönemin en popüler otomobiller arasında kendine yer edinmişti.

İlk versiyonu 1972 yılında piyasaya çıkan birinci nesil Renault 5, 1984 yılına kadar 5 milyondan fazla satış yapıp, dönemin en popüler otomobiller arasında kendine yer edinmişti. Bu otomobilin 50. yılını kutlamak amacıyla Renault, Diamant adını verdiği yeni bir elektrikli otomobilin tanıtımını gerçekleştirdi. Renault’un, bu özel versiyon için Pierre Gonalons ile çalıştığını belirtelim.

Renault 5, pembe ve altın renkleriyle kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Otomobil tasarım olarak oldukça şirin olduğunu belirtelim, ayrıca otomobilin birçok yerinde elmas kesim parçalar eklendiğini görüyoruz. Otomobilin kapalı jantlarının tasarımı da aracın şirinliğini ön plana çıkarıyor.

Otomobilin kapı kolların da ki minik kürelerin oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca aynalarda ve cam açma kollarında da aynı ayrıntılar olduğunu belirtelim. Ayrıca aracın değişik bir şekle sahip direksiyon simidi oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyelim.

1972 yılındaki modele benzer olarak tasarlanan aracın kokpitinde elektrikli otomobilin bilgilerini görmek için 3 tane kadran ve telefon tutacağı ilk olarak göze çarpıyor. Kapıların kilidinin açılması için parmak izi okuyucu kullanıldığını söyleyelim. Böylelikle aracın güvenliği en üst seviyeye getirilmiş oluyor.

Diamant sadece bir konsept otomobil olduğunu, seri üretim Renault 5’in yakın zamanda karşımıza çıkacağını belirtelim. 2024 yılında satışa çıkarılması hedeflenen otomobil ZOE’nin yerini alacağını söyleyelim.