Citroen C4 X, Türkiye'de Tanıtımı Yapıldı

Citroen C4 X, Türkiye'de Tanıtımı Yapıldı

​​​​​​​Citroen, merakla beklenen yeni modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. SUV, sedan, liftback birleşimi modellerin en yeni üyesi C4 X’in tanıtımı Türkiye de yapılmış oldu.

Citroen, merakla beklenen yeni modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. SUV, sedan, liftback birleşimi modellerin en yeni üyesi C4 X’in tanıtımı Türkiye de yapılmış oldu.

C4 X’in, standart C4'ten 24 santimetre daha uzun olduğunu söyleyelim. Model kabin içerisinde daha fazla alan ve daha fazla konfor imkanı sağlıyor. Modelin genişliği ve yüksekliği ise C4 ile aynı olduğunu belirtelim.

C4 X, C5 X ve Peugeot 408'den alışkın olduğumuz eğimli tavan tasarımına sahip olarak karşımıza çıkıyor. Modelin arka kısmı, daha önce Citroen'in telif sorunu yaşadığı Polestar'ın yeni modeli Polestar 3'ü andırdığını söyleyelim.

C4 X’in bagaj hacmi 510 litre ve 1079 milimetre genişliğe sahip. Böylelikle sürücülere bagaj kullanımı konusunda kolaylık sağlıyor.

Modelin kabin kısmında ise fazla bir değişiklik olmadığını belirtelim. Modelin, ön konsolunda dijital gösterge paneli ve 10 inç büyüklükteki multimedya ekranı bulunuyor.

C4 X, Türkiye de hem benzinli hem de dizel motor seçenekleri ile satışa çıkacağını söyleyelim. Benzinli versiyonunda 1.2 litrelik PureTech motorun 100 beygir ve 130 beygir güç üreten motor kullanılacak. Dizel versiyonunda ise 130 beygir gücündeki 1.5 BlueHDi motor karşımıza çıkıyor.