Renault 4 elektrikli SUV Olarak Geri Gelecek

Renault 4 elektrikli SUV Olarak Geri Gelecek

​​​​​​​Uzun süredir ikonik Renault 4 modelinin tekrar hayata geçeceği konuşulanlar arasındaydı. Renault da bu beklentilere cevap olarak Paris Otomobil Fuarı’nda Renault 4’ten ilham alarak tasarımı yapılan elektrikli SUV modelini tanıtmayı hedefliyor.

Uzun süredir ikonik Renault 4 modelinin tekrar hayata geçeceği konuşulanlar arasındaydı. Renault da bu beklentilere cevap olarak Paris Otomobil Fuarı’nda Renault 4’ten ilham alarak tasarımı yapılan elektrikli SUV modelini tanıtmayı hedefliyor.

Fransız üreticiRenault yeni konsept modelinin görsellerini yayınladı. Araç LED farları ve yerden yüksek yapısı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Konsept otomobilin yayınlanan görselleri yüzü 1961 ve 1992 yılları arasında sekiz milyondan fazla kopya satan orijinal R4’e gönderme yapıyor. Renault’un tasarım şefi Gilles Vidal, R4 ve R5’i tasarım dili açısından Renault’nun geri kalanından ayrı tutarak, ikonik modellere modern bir yorum olarak değerlendiriyor.

Konsept model, yerden yüksek yapısıyla son yıllardır bitmeyen SUV modasına katkıda bulunacak gibi duruyor. Aracın yan bölümünde marşpiyeller, portbagaj ve arka camı çerçeveleyen LED şeritler dikkat çekiyor.

Dacia Duster boyutlarında olacak model, Renault’un gelecekte satışa çıkaracağı elektrikli R5 hatchback ve Megane E-Tech arasında yer alabilir. 4ever isminin verilmesi beklenen konsept model, orijinal Renault 4’ün üretiminin sona erdirilmesinden tam 30 yıl sonra karşımıza çıkmış olacak.

Renault 4 modelinden ilham alınarak tasarımı yapılan bu dikkat çekici konsept model 17 Ekim’de karşımıza çıkacak. Önümüzdeki süreçte ise Renault’tan elektrikli SUV konsepti ile ilgili daha fazla detay öğrenebileceğiz.

Advertisement