Volkswagen, İlk Elektrikli Off-Road SUV’sini ID. XTREME1 Tanıttı

Volkswagen, İlk Elektrikli Off-Road SUV’sini ID. XTREME1 Tanıttı

​​​​​​​Alman otomotiv devi Volkswagen, tamamen elektrikli otomobillere geçiş aşamasının yeni üyesi olan Volkswagen ID. XTREME1'in tanıtımını gerçekleştirdi.

Alman otomotiv devi Volkswagen, tamamen elektrikli otomobillere geçiş aşamasının yeni üyesi olan Volkswagen ID. XTREME1'in tanıtımını gerçekleştirdi.

Volkswagen, geçtiğimiz mart ayında yeni elektrikli araç filosunu tanıtmış ve ID Buzz’ı bizlere sunmuştu. Alman otomotiv devi Volkswagen, geçtiğimiz günlerde ise sessiz sedasız bir şekilde üretimini gerçekleştirdiği ilk off-road EV SUV modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Volkswagen’ın ilk elektrikli off-road SUV’si olma özelliğini taşıyan ve 4x4 olarak üretilmiş olan Volkswagen ID. XTREME1, gücünü iki mıknatıslı bir elektrik motorundan sağlıyor. Motor, ön tekerleklere 220 kW, arka tekerleklere ise 285 kW güç veriyor, gücünü ise 100 kW’lık bir bataryadan temin ediyor.

Hızlı şarj desteği olan batarya ise, şu anda tek şarja 200 kilometre menzil imkanı sunuyor fakat Volkswagen ekibi, yaptıkları açıklamada aracın piyasaya çıkış tarihine kadar batarya ve menzilinde değişiklik meydana gelebileceğini ve aracın 500 kilometre menzile kadar çıkabileceğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın dış kısmına baktığımızda ise ön tarafta off-road araçların olmazsa olmazı ön tampon demiri, tavanda ekstra LED aydınlatmalar 18’’ jantlar ve güçlendirilmiş araç altı zırhı olduğunu görüyoruz.

Yetkililer, aracın 2023 yılı sonu ve ya 2024 yılı başı gibi bayilerdeki yerini alacağını duyurdu fakat aracın kesin ya da muhtemel fiyatı hakkında bilgi verilmedi.

Advertisement