Yeni Mitsubishi ASX’in Tanıtımı Gerçekleştirildi

Yeni Mitsubishi ASX’in Tanıtımı Gerçekleştirildi

​​​​​​​Bir dönemler ülkemizin sevilen modellerinden biri olan Mitsubishi ASX, yeni nesli ile Avrupa pazarına geri dönmüş oldu. İçten yanmalı, hibrit ve PHEV motorlara sahip olacak olan model, 2023 yılının Mart ayında satışa çıkarılacak.

Bir dönemler ülkemizin sevilen modellerinden biri olan Mitsubishi ASX, yeni nesli ile Avrupa pazarına geri dönmüş oldu. İçten yanmalı, hibrit ve PHEV motorlara sahip olacak olan model, 2023 yılının Mart ayında satışa çıkarılacak.

ASX'in kendisine has tasarımı maalesef artık olmayacak. Araç, direkt olarak ortaklığın Fransızı Renault Captur'a benzeyen ASX, altı farklı renk seçeneği ile karşımıza çıkacak.

Modelin, donanım seviyesine göre görselliği biraz da olsa değişim gösteriyor. Kabin içerisinde ise önemli değişimler olduğunu görüyoruz. Örneğin giriş seviyesi ASX standart olarak analog gösterge paneli ile karşımıza çıkıyor. Donanımların zirvesinde ise model 7.0 inçlik dijital gösterge paneline ve 10.25 inçlik bilgi eğlence sisteminin olduğunu görüyoruz.

Aracın, standart modellerinde multimedya ekranı 7.0 inç büyüklükte gelirken, opsiyon olarak bunu 9.3 inçlik ekran ile değişim yapılabiliyor. Bu opsiyonel multimedya ekranı kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto sistemleri ile birlikte geliyor.

Tüm ASX modelleri standart olarak acil durum fren sistemi, şerit takip sistemi, trafik levhası tanıma sistemi ve park asistanı gibi özellikler ile birlikte geliyor. Yüksek donanım paketlerinde kör nokta uyarı sistemi, adaptif hız sabitleyici ve aktif şerit takip sistemi gibi teknolojiler de araca ekleniyor.

ASX, 5 farklı motor seçeneği ile satışa çıkarılacak. Mitsubishi’nin henüz yeni ASX'in fiyatını açıklamadığını belirtelim.