Porsche'dan Yeni Bir elektrikli SUV Geliyor

Porsche'dan Yeni Bir elektrikli SUV Geliyor

​​​​​​​Porsche genel olarak ürettiği spor otomobiller için takdir topluyor fakat Porsche uzun süredir Macan ve Cayanne gibi yıllardır satış listelerinde olan SUV’ler de üretiyor.

porsche genel olarak ürettiği spor otomobiller için takdir topluyor fakat Porsche uzun süredir Macan ve Cayanne gibi yıllardır satış listelerinde olan SUV’ler de üretiyor. 2023 yılında yeni nesil Macan’ın piyasaya sürülmesi ile SUV satışlarının daha da artacağını söyleyebiliriz.

Bu hafta Porsche’nin Weissach’taki Ar-Ge Merkezinde gerçekleştirilen Porsche Sermaye Piyasaları Günün’de konuşan, Porsche CEO’su Oliver Blume, SUV ailesinin büyüyeceğini açıkladı. “Çekici portföyümüze tamamen yeni ve lüks tamamen elektrikli bir SUV modeli eklemeyi planlıyoruz” açıklamalarını yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Porsche CEO’su Oliver Blume: “Bu model otomotiv segmentindeki konumumuzu daha da genişletecek. Özellikle kar marjı yüksek segmentleri düşünüyor ve bu şekilde yeni satış fırsatları yaratmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu yeni ve daha büyük elektrikli SUV modeli yakında tanıtımı yapılacak olan Macan EV, sıfır emisyonlu 718 modelleriyle birlikte, Porsche’nin toplam satışlarının yüzde 80’nini oluşturacağını söyleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Porsche aracı Leipzig’teki bulunan tesislerinde üreteceğini açıkladı. Yeni SUV’nin porsche ve Audi tarafından geliştirilen KKD platformunda üretileceği belirtildi. Premium Platform Electric ismi verilen platform 2023 yılında ilk modellerini Macan EV ve Q8 E-Tron ile kullanıcılarının beğenisine sunacak.

Advertisement