Porsche Yeni SUV Otomobillerin Geleceğinin Sinyallerini Veriyor

Porsche Yeni SUV Otomobillerin Geleceğinin Sinyallerini Veriyor

Porsche, yeni crossover için çalışmalarına başladığını ve Automotive News haberlerine göre, üç sıralı koltuk özelliğine sahip olacak bu otomobilin render’larının Porsche bayilerine sunulduğu öne sürüldü.

İddialar doğrultusunda Porsche, yeni crossover için çalışmalarına başladığını ve Automotive News haberlerine göre, üç sıralı koltuk özelliğine sahip olacak bu otomobilin render’larının Porsche bayilerine sunulduğu öne sürüldü. Aynı söylentiler üzerine Cayenne modelinin üzerine yerleştirilecek bu modelin, 2025 yılından itibaren piyasada yerini almasını bekliyoruz.

Porsche’nin "yarı Sedan, yarı crossover" olarak tanıtıma çıkarttığı bu otomobilin tasarım ayrıntılarını Macan ya da Cayenne'den almadığını da açıklamıştı. İddialar doğrultusunda otomobil motor gücünü elektrikli bir ünite sayesinde alacağını ve tamamen elektrikli versiyonlar için ilerleyen yıllarda satışa çıkaracağını belirtelim.

Automotive News’e açıklamalarda bulunan porsche yetkilisi, otomobilin "Porsche Unseen" programı içerisine dahil oldu. Bu program dahilinde Alman firma araçlarının render'larını çalışanlarıyla paylaşmaktan çekiniyor. Bayi sahibinin söylemlerine göre burada gösterimi bulunan modellerin fikir aşamasını geçemediğini söyleyelim.

Audi'nin Project Artemis projelerinden de yararlanabileceği söylentiler arasında olan crossover modeli için çalışmalarını yürütüyor. Bu özel model gelişmesinde Project Artemis ekibi, Volkswagen Grubu'nun tüm gücünü ve çalışmalarını kullanmaya çalışacak. Bu otomobil crossover otonom projesi ile hayata geçecek.

Volkswagen'in Project Trinity isimli projesini ise 2026 yılında hayata geçirecek. Bu proje dahilinde geleceğin elektrikli otomobillerini üretmeyi hedefleyen Wolfsburglu ana merkezli firma, EV modellerini tüm özellikleriyle tam donanımlı bir şekilde geliştirmek istiyor.

Advertisement