Porsche Elektrikli Otomobillerden Kar Bekliyor

Porsche Elektrikli Otomobillerden Kar Bekliyor

Elektrikli otomobiller bu sektörde olan firmalar için yıllardır zorlu bir süreç oldu. Özellikle kullanılan maddelerin fiyatlarının aşırı yüksek olması sebebiyle kar oranı azaldı. Bu sorun üreticilerin bu konuda geri kalmasına sebebiyet verdi.

Elektrikli otomobiller bu sektörde olan firmalar için yıllardır zorlu bir süreç oldu. Özellikle kullanılan maddelerin fiyatlarının aşırı yüksek olması sebebiyle kar oranı azaldı. Bu sorun üreticilerin bu konuda geri kalmasına sebebiyet verdi. porsche firmasından yeni yapılan açıklamaya göre üretici elektrikli otomobil sektörüne güveniyor ve ilerleyen günlerde kar oranının içten yanmalı modellere göre daha iyi olacağına inanıyor.

Porsche, geçtiğimiz hafta sermaye piyasaları gününde yaptığı açıklama ile elektrikli otomobillerin kar oranının içten yanmalı otomobillere göre daha fazla olacağını açıkladı. İki yıl içerisinde elektrikli otomobillerin içten yanmalı otomobiller ile aynı kar oranına sahip olacağını açıkladı.

porsche, önümüzdeki 10 sene içerisinde satışı yapılan araçların her 10 modelinden 8'inin elektrikli olacağını belirtti.

Şu anda elektrikli otomobillerin kar oranı birçok firmanın bu sektöre girmeden düşünmesine sebep oluyor. Her ne kadar kar artsa da içten yanmalı araçlar kadar gelir sağlanmadığı görülüyor ve fiyatların yüksekliği satış adetlerinin düşük kalmasına sebep oluyor. Piyasaya yeni çıkacak olan elektrikli Porsche Macan, içten yanmalı modelden çok daha pahalı olarak satış yapacağını da söyleyelim.

İlerleyen zamanlarda geliştirilecek yeni teknolojiler ile elektrikli otomobil pazarındaki maliyetleri düşürebilir ve kar oranını artırabilir.

Advertisement