Porsche 911 Sally Special Müzayede Satıldı

Porsche 911 Sally Special Müzayede Satıldı

​​​​​​​Porshce Monterey Otomobil Haftası'na özel olarak, yalnızca 1 tane 911 Sally Special'ı üretti. RM Sotheby's ile bir müzayede düzenleyerek aracın satışını yapılmış oldu. Oldukça fazla ilgi gören aracın, satışı 3.6 milyon dolara gerçekleştirildi.

porsche Monterey Otomobil Haftası'na özel olarak, yalnızca 1 tane 911 Sally Special'ı üretti. RM Sotheby's ile bir müzayede düzenleyerek aracın satışını yapılmış oldu. Oldukça fazla ilgi gören aracın, satışı 3.6 milyon dolara gerçekleştirildi. Böylelikle şirket için yeni bir rekor elde edilmiş oldu. 911 Sally Special modeli için Porsche ve Pixar’ın ortaklık yaptığını söyleyelim.

Aslında Arabalar filminde 996 nesil bir 911 bizlerin karşısına çıkmıştı. Fakat Porsche, Sally'nin tasarımını 992 nesil bir 911'e uyarlamayı tercih etti. Bu araç için Sally Blue Metallic adında bir renk kullanıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın jantları için de özel bir tasarım hazırlandı. 996 nesil 911 de kullanılan jant tasarımları yeni 992 nesil araçta da kullanıldı. Aracın ön tarafında 20 inç boyutundaki jantlar kullanılırken arka kısmında ise 21 inç boyutundaki jantlar kullanıldı.

Müzayedeye Sally Carrera'nın seslendirme sanatçısı Bonnie Hunt ve filmin yapım tasarımcısı Bob Pauley de katıldı. İki isim de oldukça mutlu olduklarını ifade etti.

Porsche, elde edilen gelirin hayır kurumlarına bağışlanacağını açıkladı. Bu gelirin bir kısmı ABD'deki ve Kanada'daki genç kadınların hayatlarında olumlu değişiklikler yapmayı hedefleyen Girls Inc.'e ve BM Mülteci Ajansı'na verileceği açıklandı.

Advertisement