Alfa Romeo, 2023 Yılında Spor Otomobil İle Karşımıza Çıkacak

Alfa Romeo, 2023 Yılında Spor Otomobil İle Karşımıza Çıkacak

Alfa Romeo, Ar-Ge çalışmalarından önce GTV ve 8C’yi geri getirmeyi planları arasın almıştı. Ardından şirket tarafından Tonale’nin tanıtımı yapıldı.

Alfa Romeo, Ar-Ge çalışmalarından önce GTV ve 8C’yi geri getirmeyi planları arasın almıştı. Ardından şirket tarafından Tonale’nin tanıtımı yapıldı. Tonale, şu an da içten yanmalı olsa da ilerleyen zamanda EV olarak da karşımıza çıkacak.

Imparato, Autocar ile yaptığı röportajda 2023 yılının ilk yarısında oldukça sportif bir araç ile bizlerin karşısına çıkacağını açıkladı. Araç için herhangi bir tanımlama yapmaktan çekinen Imparato, aracın ya sadece içten yanmalı ya da tamamen elektrikli olacağını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Röportajda Imparato, aracın T33 Stradale gibi modellerden etkilenen retro tasarıma sahip bir araç olacağını açıkladı. Autocar tarafından edinilen bilgilere göre şirketin hedefi aracı tamamen elektrikli olarak piyasaya çıkarmaktı. Fakat benzinli motorun da araca güç verebileceği artık opsiyonlar arasında. 2023 yılında araç tanıtılacak olsa da bu seri üretim versiyon olmayacak.

Eğer araç içten yanmalı olarak karşımıza çıkarsa çift turbolu 2.9 litrelik V6 bir motor ile gelebilir. Bu motorun şu anda 533 beygir güce sahip ve 600 Nm tork üretebildiğini biliyoruz. Bu motorun gücünün sportif araç için artırılmasını da beklemek yanlış olmaz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın 2024 ve 2025 yılında seri üretim versiyonu ile karşımıza çıkması bekleniyor. Sportif otomobil şirketin son içten yanmalı modeli olması bekleniyor. 2027 yılı itibariyle İtalyan üreticinin birçok pazarda elektrikli otomobil üreticisi olması bekleniyor.