Dodge Hornet, 14.000 Ön Sipariş Aldı

Dodge Hornet, 14.000 Ön Sipariş Aldı

Dodge, Alfa Romeo Tonale ile aynı platformu kullanan yeni kompakt SUV aracının tanıtımını dün gerçekleştirdi. Tanıtımın üzerinde yalnızca 24 saat geçmesine rağmen şirket tarafından yapılan açıklamaya göre araca ilgi oldukça fazla.

Dodge, Alfa Romeo Tonale ile aynı platformu kullanan yeni kompakt SUV aracının tanıtımını dün gerçekleştirdi. Tanıtımın üzerinde yalnızca 24 saat geçmesine rağmen şirket tarafından yapılan açıklamaya göre araca ilgi oldukça fazla. Dodge CEO'su Tim Kuniskis tarafından yapılan paylaşıma göre Hornet, şu ana kadar 14.000 adet ön sipariş almış oldu.

Giriş seviyesi araç, 2022 yılının sonlarına doğru bayilerde yerini alacak ve kullanıcılara teslim edilmeye başlanacak. Hornet GT, 265 beygir güce sahip turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli bir motor ile geliyor. Bu motor, gücü ön tekerleklere aktarıyor ve aracın 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 6.5 saniyede tamamlamasını sağlıyor.

GT’nin ardından karşımıza çıkan Hornet R/T, hibrit bir üniteyle ile karşımıza çıkıyor. Ön tekerlekler için 1.3 litrelik bir motora sahip olan araç, arka tekerlekler için de 90 kW’lık bir elektrikli motora sahip olduğunu görüyoruz. Bu sayede R/T, toplamda 285 beygir güce sahip. Araç, tamamen elektrikli olarak 56 kilometre menzile ulaşıyor. Bu versiyon ise 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 6.1 saniyede tamamlayacak.