Polo'nun Yeni Nesli Satışa Sunuluyor

Polo'nun Yeni Nesli Satışa Sunuluyor

Polo modelinin donanım paketlerine bakacak olursak Impression, Life ve Style olmak üzere 3 farklı donanım paketi ve 2 farklı motor seçeneği ile satışa sunulduğunu görüyoruz.

Bugüne kadar 20 milyonu geçen satış rakamına ulaşan Polo, altıncı jenerasyonun makyajlı versiyonuyla çıtayı daha da yukarı çekmeyi amaçlıyor.

Segmentini ileriye taşıyan yeni dijital ve teknolojik özellikleri ile başarısını devam ettirmeyi amaçlayan Yeni Polo, 24 Eylül tarihinden itibaren Volkswagen showroom’larında sevenleri ile buluşacak.

İlk satışa sunulduğu 1975 yılından bu zamana kadar Volkswagen markasının en başarılı modelleri arasında yer alan Volkswagen Polo, yenilenen dijital ve teknolojik versiyonu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bugüne kadar 20 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşan ve her jenerasyonu ile sınıfında belirleyici olan Volkswagen Polo’nun çağa ayak uyduran tasarımı ile yenilenen ersiyonunda da kendini hemen belli ediyor.

Polo modelinin donanım paketlerine bakacak olursak Impression, Life ve Style olmak üzere 3 farklı donanım paketi ve 2 farklı motor seçeneği ile satışa sunulduğunu görüyoruz.

Çağa Ayak Uyduran Tasarım

Volkswagen Polo’nun teknik altyapısına baktığımız zaman gelişmiş modüler platform yönetimine dayandığını (MQB) görüyoruz. Volkswagen Polo, kompakt Volkswagen modelleri için özel olarak iyileştirilmiş MQB A0 altyapısını üzerinde barındırıyor. MQB platformu orantılı dış tasarım ile beraber pek çok avantajı da beraberinde sunuyor. Bunlar arasında, optimum iç hacim (351 lt bagaj hacmi), sağlam ve dayanıklı gövde, mükemmel sürüş dinamikleri ve güvenlik unsurları da yer aldığını belirtelim.

Araçta Uzun Bir Aks Mesafesi Y er Alıyor

4,074 mm uzunluğa sahip Yeni Volkswagen Polo 1,751 mm genişliğe ve 1,451 mm yüksekliğe sahip. Yeniden dizayn edilmiş ön ve arka tamponlarla güçlü ve dinamik bir görünüm kazanan Polo’nun 2552 mm aks mesafesi bulunuyor. Bu ölçüler, araca güçlü ve sportif bir görünüm kazandırıyor. Aracın genişliği aynı kalsa bile yüksekliği süspansiyon geometrisindeki değişiklik sebebi ile 10 mm alçalıyor ve bu da aracın sportif aerodinamik yapısına destek oluyor.

Yenilenen ve keskin hatlara sahip olan ön ve arka tamponlar araca havalı bir görünüm kazandırmayı başarmış diyebiliriz. Volkswagen modeline yan cepheden baktığımız zaman arkadaki tavan spoylerine doğru akan uzun ve zarif tavan çizgileri olduğunu belirtelim. Yeni Volkswagen Polo’nun yan bölümünde tavana paralel şekilde akan ince çizgi sayesinde görsel olarak ağırlık merkezi alçaltılmış bir hava katıyor. İkonik Polo detayları arasında, C sütununa entegre edilmiş arka yan camlar ve uzun yan camlara yer verildiğini belirtelim. Hassas kesimli C sütunu, öne doğru eğilerek Polo'ya hareketsiz haldeyken bile onu ileri itiyormuş gibi görünen bir dinamizm sağlıyor. Yan cam çizgisinin altına baktığımız zaman diğer önemli tasarım detaylarına yer verildiğini görüyoruz. Tornado çizgisi olarak da bilinen ok şeklindeki çift çizgi, Polo'nun görünümünü tanımlayan tasarım detayları arasında yer alıyor.

Advertisement