Picasso 660 LMS'nin Örtüsü Kaldırıldı

Picasso 660 LMS'nin Örtüsü Kaldırıldı

​​​​​​​İsviçre menşei ​​süper otomobil şirketi olan Picasso Automotive, ilk üretim modelini bu yıl Haziran ayında sunum yapma vaadi vermişti ve bu vaadi yerine getirerek 660 LMS'yi tanıtımını gerçekleştirdi.

İsviçre menşei ​​süper otomobil şirketi olan Picasso Automotive, ilk üretim modelini bu yıl Haziran ayında sunum yapma vaadi vermişti ve bu vaadi yerine getirerek 660 LMS'yi tanıtımını gerçekleştirdi. Model, ilk kez 2021 yılının Ocak ayında tanıtılan PS-01 prototipinin üretim versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Model, Top Marques Monaco'daki özel bir etkinlik sırasında karşımıza çıktı ve siparişe hazır olduğu açıklandı.

Markanın iddiasına göre, model daha önce görülmemiş bir seviyede karbon fiber ve alüminyum karışımı kullanacak ve ultra hafif bir platform üzerinde gelecek. Picasso firması, gövdenin iki tarafının şimdiye kadar bir araç için uygulanmış en uzun karbon fiber panele sahip olduğunu belirtiyor. Aracın ağırlığı ise 980 kilogram olarak karşımıza çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

660 LMS, motoru İtalyan şirket Autotecnica Motori tarafından sağlanıyor. Bu motor 3.0 litrelik çift turbo V6 özelliğini taşıyor. Ayrıca 666 beygir gücünün yanında 720 Nm tork ürettiğini de belirtelim. Saate maksimum hızı ise 315 kilometre olarak ölçüldüğünü de söyleyelim.

Picasso firması, her biri 820.000 euro başlangıç ​​fiyatı olan 660 LMS'den yalnızca 21 adet üreteceğini belirtti.

Advertisement