Peugeot, ABD'ye Tekrar Dönmeyecek

Peugeot, ABD'ye Tekrar Dönmeyecek

Peugeot markasının Amerika Birleşik Devletleri pazarına dönüşünü beklemeye aldığını duyurdu. PSA Group ve FCA Automobiles iş birliği ile Kuzey Amerika'da "hâlihazırda var olan markalara" odaklanacak.

Peugeot markasının Amerika Birleşik Devletleri pazarına dönüşünü beklemeye aldığını duyurdu. PSA Group ve FCA Automobiles iş birliği ile Kuzey Amerika'da "hâlihazırda var olan markalara" odaklanacak.

En son 1990 yıllarının başında ABD'de faaliyet gösteren Peugeot markasının bu pazara geri dönüşü, Aralık 2019 tarihinde duyurulan birleşme anlaşması sonrasında zaten sorgulanan detaylar arasında yer alıyordu. 2017 yılından bu yana PSA markasının ABD'deki faaliyetlerinden sorumlu olan yönetici Larry Dominique, geçtiğimiz cuma günü Stellantis markası Alfa Romeo markasının Kuzey Amerika sorumlusu görevini sürdürüyordu.

Cumartesi günü ise bir Stellantis sözcüsü, "ABD pazarında Stellantis'in yeni yapılanması zaten burada var olan markalara odaklanacak." açıklamasını yaparak "Larry'nin Alfa Romeo'yu bu pazarda geliştirme görevine getirilmesinin sebebi de bu." şeklinde ifade etmişti.

4 Senedir Peugeot ABD Pazarı İçin Uğraşıyordu

Yaklaşık 4 senedir Peugeot markasının Amerika Birleşik Devletleri'ne dönüşü üzerinde çalışan Dominique, özellikle bayi ağına odaklanmıştı ve araç teslimi gibi konularda teknoloji üzerinde ciddi şekilde durmuştu.

PSA'nın 2016'da duyurduğu Push to Pass planı kapsamında hedeflenen dönüş, kısa süreli kiralama servisi sunan Free2Move ile ufaktan başlamıştı.

O zamanlar PSA markasının CEO'su olan ve şu anda Stellantis CEO'su olarak görev yapan Carlos Tavares, markanın durağanlaşan Avrupa pazarına bağımlılığını azaltmak için bu hamleyi değerlendiriyordu fakat son yıllarda Peugeot ve çatısındaki markaların Avrupa'yla bağı daha da kuvvetlendi. Özellikle Opel markasının GM'den satın alınması ve Çin'de yaşanan düşüşler buna örnek olarak gösterilen detaylar arasında.

Opel Markasının Bilgi Birikiminden Faydalanacak

Opel markasının Almanya'daki mühendislik merkezindeki bilgi birikiminden faydalanarak PSA'yı ABD'ye döndürmeyi hedefleyen Tavares'in çalışmaları sonucunda en az bir Peugeot 508 modeli okyanusun öbür tarafındaki ülke topraklarına çıkarılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

FCA ile güçlerini birleştiren PSA'nın oluşturduğu Stellantis, artık Avrupa ve ABD arasında dengeli bir marka dağılımına sahip konumda yer alıyor ve Jeep, Ram gibi markaların yüksek kâr marjı sunan SUV ve pick-up modellerine erişime sahip.

Geçen sene daralan ABD pazarında %1,6 artış sergileyen Alfa Romeo ise Stellantis çatısında Giulia ve Stelvio'da yakalayamadığı başarıyı yeni gelecek iki crossover ile arttırmayı hedefliyor.