Otomobil Yazılımları İçin Volkswagen ve Bosch, Bir Araya Gelecek

Otomobil Yazılımları İçin Volkswagen ve Bosch, Bir Araya Gelecek

Kullanmış olduğumuz araçlar gün geçtikçe daha teknolojik hâle geliyor ve kendilerinden yüksek beklentiler bekleniyor. Hâl böyleyken araç içi yazılımlar, otonom sistemler gibi pek çok teknoloji, sıfır araç kullanımınız da karar verebileceğiniz detaylar ara

Kullanmış olduğumuz araçlar gün geçtikçe daha teknolojik hâle geliyor ve kendilerinden yüksek beklentiler bekleniyor. Hâl böyleyken araç içi yazılımlar, otonom sistemler gibi pek çok teknoloji, sıfır araç kullanımınız da karar verebileceğiniz detaylar arasında yer alıyor. Bu sebepten dolayı Volkswagen, dünyaca kendini kanıtlamış en büyük tedarikçilerinden olan Bosch ile ortaklık için el sıkıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alman firmanın açıklamalara göre Volkswagen'in yazılım sorumlusu Cariad, Robert Bosch ile anlaşmaya hazır. Volkswagen ortaklık için 100 milyon euro'dan fazla bütçe ayırdı. Handelsblatt gazetesinin haberleri Cariad, Tesla ve Alphabet arasındaki ortaklığa rakip olacağını söyledi.

Volkswagen Grubu'nun gelişim ve dönüşüm aşamasındaki en önemli adımlarından olan Cariad'ın güzel çalışmalara imza attığını hatırlatalım. CEO Herbert Diess, görevine ilk başladığı andan itibaren çalışmalarını güçlendirmek ve geliştirmek için sürdürüyor. Diess otomobil endüstrisinin gelecekteki yazılım savaşlarının çok çetin geçeceğini düşünüyor.

Volkswagen'den kendisine 2.5 milyar euro'luk destek sağlayan Cariad, şuan anlaşmayla ilgili herhangi bir şey söylemedi. Tabi otonom otomobil ve yeni nesil otomobil teknolojileri gelecek senelerde kıran kırana mücadele edeceğine en az Diess kadar inanıyoruz.

Anlaşma hakkındaki önemli detayları ne zaman öğreneceğimiz ise merak konusu.

Advertisement